MTI

| 2021. 01. 11. – 17:00 |

Már 12 millió forint érkezett a horvátországi földrengés utáni újjáépítés támogatására – tájékoztatott a gyűjtést kezdeményező Ökumenikus Segélyszervezet

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Már 12 millió forint érkezett a horvátországi földrengés utáni újjáépítés támogatására a január elején indított adománygyűjtési akcióban – tájékoztatott a gyűjtést kezdeményező Ökumenikus Segélyszervezet hétfőn.

A közlemény szerint a célzott gyűjtés január végéig tart,

a 1353-as adományvonalra indított minden hívás és SMS 250 forint felajánlást jelent - írja az MTI.

Aki nagyobb összeggel kíván csatlakozni az összefogáshoz, az megteheti online, bankkártyás adományozással is a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon, a közleményben „Horvátország” megjelöléssel – tudatták.

A horvátországi koordináció és felmérések alapján az Ökumenikus Segélyszervezet a Sziszek-Monoszló megyében található Glina település középiskolájának újjáépítésébe kapcsolódik be.

A glinai középiskolába 197 diák jár, akik jelenleg nem tudják folytatni tanulmányaikat,

mert az intézmény súlyosan megrongálódott.

December végén két erősebb – 5,2-es, illetve 6,3-es magnitúdójú – földrengés rázta meg Közép-Horvátországot; a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje van.

A Magyarországon is érezhető földrengések után több szervezet azonnal felajánlotta segítségét,

illetve gyűjtésbe kezdett.

Korábban hírt adtunk arról, hogy erősebb földrengés rázta meg Horvátországot. Újabb, 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot hétfőn kora reggel.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Magyarország több pontján is észlelték a horvátországi földrengést. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium tájékoztatása szerint Horvátországban volt 6,3-as földrengés, ez volt érezhető Magyarország több településén is.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!