HáziPatika.com

Megosztás


Sokan nem is sejtik, hogy bizonyos egyszerű, hétköznapi szokások mennyire sokat számítanak a pattanások kialakulásában.

Túl gyakran érünk az arcunkhoz

A legtöbben észre sem veszik, hogy milyen gyakran piszkálják az arcukat, annyira automatikus náluk ez a szokás. Mivel ezzel számos kórokozót viszünk az arcbőrünkre, szinte elkerülhetetlen a pattanások és mitesszerek kialakulása. Éppen ezért érdemes leszokni az arcfogdosásról. Kérjük meg családtagjainkat, kollégáinkat, hogy szóljanak ránk, ha ilyesmit csinálunk! Néhány hét alatt az emberek nagy része képes megszabadulni ettől a szokástól. Emellett pedig mossunk kezet rendszeresen és alaposan - írja a Házipatika.com.

Nem zuhanyozunk edzés után

Ha sport közben alaposan megizzadunk, nagyon fontos, hogy amilyen gyorsan csak lehet, álljunk be a zuhany alá, és ne csak a testünket, hanem az arcunkat is mossuk meg. A verejték és a felhevült bőr ideális környezetet teremt ugyanis a baktériumoknak és egyéb kórokozóknak. Minél több idő telik el a mozgás és a tisztálkodás között, annál nagyon esély van rá, hogy pattanásaink lesznek.

Nem megfelelő arcápolási termékeket használunk

Nagyon fontos, hogy ismerjük bőrtípusunkat, és ennek megfelelő arclemosót és arckrémet vásároljunk. Ha nem így teszünk, akkor könnyen lehet, hogy éppen a nem megfelelő termékek miatt lesz arcbőrünk aknés, pattanásos. A krémeken, lemosókon keressük a "nem komedogén" jelzést.

Sokat stresszelünk

A stressz számos módon károsan hat a testünkre, és sajnos az arcbőrünket sem kíméli. A tartós feszültség és idegeskedés hatására olyan hormonális folyamatok indulhatnak el a testünkben, amelyek miatt pattanásaink lehetnek.

Tejsavófehérjét fogyasztunk

A boltokban kapható fehérjeporok és egyéb fehérjekiegészítők közül nagyon sokban van tejsavófehérje. Ha ennek fogyasztását túlzásba visszük, akkor ez inzulinkibocsátásra serkenti a hasnyálmirigyet, végezetül pedig pattanásosodást okozhat.