Kárpátinfo.net


| 2021. 01. 12. – 10:27 |

Ukrajnában fontolgatják a koronavírus elleni oltási igazolások bevezetésének lehetőségét. A kérdésben egyelőre még nem döntöttek

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában fontolgatják a koronavírus elleni oltási igazolások bevezetésének lehetőségét.

A kérdésben egyelőre még nem döntöttek – jelentette ki egy sajtótájékoztatón Viktor Ljasko, Ukrajna egészségügyi tisztifőorvos.

A járvány idején az országok, köztük Ukrajna, további követelményeket támasztanak a külföldiek számára

az államhatár átlépésére - jegyezte meg Ljasko. 

A határátlépéskor egy külföldi állampolgárnak biztosítási kötvénnyel kell rendelkeznie, amely fedezi a koronavírus kezelését Ukrajnában, valamint fel kell mutatnia egy negatív PCR-tesztet.

A koronavírus elleni vakcina megjelenését követően néhány ország megragadta a lehetőséget, hogy a biztosítási kötvényeket és a PCR-teszteket nemzetközi oltási igazolásokra cseréljék.  

Ukrajnában továbbra is fontolgatják ezt a kérdést - mondta az egészségügyi tisztifőorvos.

Az ukrán hatalom részletesebben megvizsgálja ezt a kérdést, amikor meglesz az az információ, hogy a beoltott ember megállítja-e a koronavírus terjedését. 

Ljasko elmondása szerint, a koronavírus-járvány előtt ilyen bizonyítványokat állítottak ki a sárgaláz elleni oltás után. E fajta oltásra akkor volt szükség, amikor az utazók átlépték a határt olyan országokba, ahol fennáll a lázfertőzés kockázata.

Viktor Ljasko ugyanakkor megjegyezte, hogy az immunútlevél teljesen más kérdés, és a WHO korábban figyelmeztetett annak bevezetésére.

Ma nincs napirenden az immunútlevelek bevezetésének kérdése, és a nemzetközi oltási igazolások kiadásának kérdését egyértelműen a nemzetközi egészségügyi szabályok szabályozzák – mondta az ukrán tisztifőorvos, írja az RBC.ua hírportál.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Magyarország zöld besorolást kapott. Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma január 11-én frissítette a koronavírus-járvány szempontjából kockázatosnak minősített országok listáját.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 90,9 millió a világon. Ukrajnában 1 154 850 fertőzöttet, 20 719 halálesetet és 825 299 gyógyultat tartanak nyilván.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!