Kárpátinfo.net


| 2021. 01. 13. – 08:16 |

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter úgy véli, hogy Ukrajnában január 24-e után meg kell hosszabbítani a szigorú karantént

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter a 24 Tv-csatorna műsorában elmondta, úgy véli, hogy Ukrajnában január 24-e után meg kell hosszabbítani a szigorú karantént, mivel ennek minden oka megvan – írja az Ukrinform.ua

Az Egészségügyi Minisztérium vezetője kijelentette, hogy Ukrajna vezető epidemiológusaival együtt ragaszkodik a zárolás meghosszabbításához.

Szerinte a zárolásnak olyan körülmények között kell lennie, mint most.

Kifejtette, hogy a fokozott karantén folytatása több okból is szükséges.  

Először is azért, mert Ukrajnában voltak januári ünnepek, amelyeket tömeges ünnepségek kísértek nagyszámú ember részvételével.  

Az emberek rokonaikhoz is jártak, sokat utaztak.

„Mindez nagyon erősen befolyásolhatja a COVID-19 fertőzések növekedését” - mondta a tárcavezető.

Emellett hozzátette: minden évben szezonálisan nő az influenzás megbetegedések száma, amely januárban kezdődik. Ezért nagyon fontos a növekedés megszüntetése.

Sztepanov kifejtette, hogy az influenza ugyanúgy terjed, mint a koronavírus,

és ez a betegség megelőzhető az emberek közötti kapcsolat megállításával is, mivel az influenzának és a koronavírusnak is ugyanazok a szövődményei.

„Néha szükségük van kezelésre az egészségügyi intézményekben. És érdekeltek vagyunk abban, hogy ne legyen kritikus terhelés az orvosi rendszerben” - foglalta össze az Egészségügyi Minisztérium vezetője.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában bevezethetik a vakcina-útlevelet. Ukrajnában fontolgatják a koronavírus elleni oltási igazolások bevezetésének lehetőségét.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Romániában 30 nappal meghosszabbították a veszélyhelyzetet. A szerdától életbe lépő szabályozás az eddig alkalmazott korlátozásokat tartja életben.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!