MTI

| 2021. 01. 14. – 10:00 |

Ferenc pápa megkapta a koronavírus elleni oltást, a Szentszék egyelőre csak annyit jelentett be, hogy a Vatikánban is megkezdik az oltások beadását

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ferenc pápa megkapta a koronavírus elleni oltást - derült ki szerdán az argentin sajtóból, a Szentszék egyelőre csak annyit jelentett be, hogy a Vatikánban is megkezdik az oltások beadását, és a katolikus egyházfőt is készülnek beoltani.

Az argentin sajtóértesülést az ANSA olasz hírügynökség hozta nyilvánosságra - írja az MTI.

A Vatikán a sajtót szerdán arról tájékoztatta csupán, hogy a pápai államban is hozzáláttak az ottani mintegy 800 lakónak,

illetve a körülbelül háromezer alkalmazottnak és családtagjaiknak a beoltásához.

A vatikáni sajtóiroda igazgatója közölte, hogy a vakcinát beadják a jelenlegi katolikus egyházfőnek és a korábban a pápai trónról lemondott XVI. Benedek emeritus pápának is.

Az oltóállomást a pápai audienciák hagyományos helyszínén, a VI. Pál terem átriumában rendezték be. A szentszéki tájékoztatásból kiderül, hogy más államokhoz hasonlóan itt is a helyi egészségügyi dolgozókat és az időskorúakat sorolják előre.

A vatikánvárosi egészségügyi és higiéniai igazgatóság előzetesen annyit közölt, hogy

a Pfizer/Biontech által kifejlesztett vakcinából tízezer adagot kötött le,

az első szállítmány értesülések szerint kedden érkezett. A múlt héten azt is bejelentették, hogy a Vatikán vásárolt egy mélyhűtő berendezést, amely a vakcinákat mínusz 70 Celsius-fokon tartja.

A pápa egy vasárnapi interjújában már jelezte, hogy be kívánja oltatni magát. Leszögezte, hogy az embereknek bízniuk kell az orvosokban, nem szabad elutasítaniuk az oltást, mert ezen múlik a saját életük és a többi emberé is. 

"Nem értem, hogy egyesek miért nevezik veszélyesnek a vakcinát. (...) Nem tudom mivel magyarázni ezt az öngyilkos, tagadó magatartást" - fejtette ki az egyházfő, aki szerint etikai döntésről van szó.

A 84 esztendős Ferenc pápa tüdejének egy darabját még fiatalkorában szülőhazájában, Argentínában eltávolították,

ezért az átlagosnál nagyobb mértékben van kitéve a megbetegedésnek.

A Vatikánban eddig kevesebb mint harminc koronavírusos fertőzéses esetet jegyeztek fel.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Németországban is megjelent a dél-afrikai mutáns koronavírus. Egy Dél-Afrikából hazatérő család egyik tagjánál diagnosztizálták elsőként ezt a vírusváltozatot.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy meghaladta a félmilliót a koronavírus fertőzöttek száma Izraelben. Meghaladta a félmilliót a koronavírus-járvánnyal eddig bizonyítottan megfertőzöttek száma a 9,3 milliós Izraelben.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!