Kárpátinfo.net


| 2021. 01. 14. – 08:30 |

Kárpátalján a rendőrség emberei több mint két millió hrivnya értékű sikkasztást derítettek fel. Az eset Alsóapsa településen történt

Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján a rendőrség emberei több mint két millió hrivnya értékű sikkasztást derítettek fel. Az eset Alsóapsa (Нижня Апша, Técsői járás) településen történt.

A költségvetési pénz sikkasztásának ügyében folytatott nyomozás során a bűnüldöző szervek tisztviselői leleplezték a társaság igazgatóját.

Az illető Alsóapsán építési munkák végzése közben szándékosan túlbecsülte értéküket, több mint 2 millió hrivnyával kárt okozva az államnak.  

A gyanúsított ellen már hivatalosan is vádat emeltek. 

A Kárpátaljai Megyei Rendőrség nyomozói az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) tisztjeivel együtt leleplezték annak a vállalkozásnak az igazgatóját, aki a Técsői járásbeli Alsóapsa településen orvosi infrastrukturális létesítmény építési munkáit végezte. 

Az előzetes vizsgálat során a bűnüldöző szervek tisztviselői megtudták, hogy a törvénysértő szándékosan változtatta meg az Alsóapsa faluban található egészségügyi intézmény alapján végzett

építési munkák mennyiségével és tényleges költségeivel kapcsolatos információkat.

A pontatlan információk megadása eredményeként a munka költségeit jelentősen túlbecsülték.

Ezért a társaság vezetője szándékos jogellenes cselekedeteivel 2 millió 187 ezer hrivnya összegű pénzügyi veszteséget okozott az államnak.

Jelenleg a társaság igazgatója ellen Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 191. és 366. cikkelyeinek (a vagyon kisajátítása, visszaélése, sikkasztása vagy hivatali visszaéléssel és hamisítással történő elvétele) értelmében hivatalosan is vádat emeltek.

Az ügyben még folyik a nyomozás

– jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Korábban hírt adtunk arról, hogy templomból loptak kiskorúak Ungváron. A tisztviselők azonosították és kézre kerítették a tetteseket.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kenőpénzt ajánlottak fel a járőröknek Kárpátalján. Az eset Kárpátalján, az Ungvári járásban, Tiszasalamon (Соломоново) közelében történt.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!