Közélet | 2021. 01. 14. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, csütörtökre csaknem nyolcezer új fertőzöttet jegyeztek fel, és ismét több mint kétezren kerültek kórházba.

 A hivatalos adatok alapján az elmúlt napban 7925 új esettel 1 138 764-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 162 áldozattal 20 376-ra - írja az MTI.

Eddig 837 063-an gyógyultak meg, közülük előző nap több mint tízezren,

az aktív betegek száma így csaknem 2,5 ezerrel 281 325-re csökkent.  

A legtöbb új beteget, csaknem nyolcszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel, velük együtt Kijevben Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 120 ezret, az elhunytaké 13-mal 2141-re nőtt.

Az elmúlt napban az országban ismét sok, 2229 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

A nyugat-ukrajnai Lviv (Lemberg) városában a karantén miatt az idén január 19-ére eső vízkeresztkor elmarad a hagyományos vízszentelés,

helyette a meglévő készletekből vihetnek haza az emberek szentelt vizet

- jelentette csütörtökön az UNIAN hírügynökség a városi tanács sajtószolgálatának közleményére hivatkozva.  

Az ideiglenesen megszállt kelet-ukrajnai Donyeck városában a közalkalmazottaknak ajánlja a helyi vezetés, hogy oltassa be magát a Szputnyik V orosz koronavírus-ellenes vakcinával - számolt be a Novosztyi Donbassza helyi hírportál.

Az oltóanyag első szállítmányát január végén várják Oroszországból. Először az egészségügyben, az igazságszolgáltatásban dolgozók, valamint a pedagógusok és a fegyveres erők tagjainak beoltását tervezik.

Az oltás önkéntes és ingyenes lesz, de előtte PCR-teszten kell átesniük, ami viszont 3500 rubelbe (körülbelül 14 ezer forintba) kerül.

A kijevi kormánynak nincsenek hivatalos adatai arról, hogy az Oroszország által ideiglenesen megszállt Donyec-medencei és krími területeken hányan fertőződtek meg koronavírussal.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Szerbiában valamelyest csökkent a napi új koronavírus esetek száma. Szerbiában koronavírusos betegek közül 5503-an vannak kórházban, 189-en intenzív osztályon.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy megbírságolják a vállalkozókat, ha az ügyfelek nem viselnek maszkot.  A törvény szerint a vállalkozások tulajdonosaira kiszabott 200–300 adómentes minimáljövedelemnek megfelelő bírságok lesznek, vagyis 3400–5100 hrivnya.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!