Mozaik | 2021. 01. 15. – 20:00 |

A 67 éves amerikai Eddie Lee Howardot 26 évvel ezelőtt ítélték el tévesen egy 1992-ben történt gyilkosság miatt, kiderült, nem ő a gyilkos

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A 67 éves amerikai Eddie Lee Howardot 26 évvel ezelőtt ítélték el tévesen egy 1992-ben történt gyilkosság miatt.

Miután közel három évtizedet töltött a halálraítéltek börtönében, egy DNS-vizsgálatnak köszönhetően derült ki, hogy nem ő a gyilkos - írja az Origo.

A 67 éves férfit magasba emelt kézzel fotózták le hétfőn,

amikor szabadulása után kilépett a missisippi börtön ajtaján.

A férfit már többször is halálra akarták ítélni a 84 éves Georgia Kemp meggyilkolása miatt, ezért 26 éve folyamatosan letartóztatásban volt.

Akkoriban egy foglenyomat-összehasonlító technikával állapították meg, hogy ő az idős nő gyilkosa, idővel azonban ez a módszer elavultnak bizonyult.

Ezért újabb, korszerűbb eszköszökhöz folyamodtak, a helyi hírek szerint többek között

DNS-vizsgálat segítségével bebizonyítani, hogy korábban tévesen ítélték el a férfit.

Szeretnék köszönetet mondani annak a sok embernek, akik valóra váltották azt az álmomat, hogy egyszer még szabad legyek - mondta Howard.

A hírek szerint a férfi már a 28. olyan ember, akit korábban foglenyomat alapján azonosítottak tévesen, mint bűnözőt, majd idővel, a korszerűbb vizsgálatoknak köszönhetően kiderült róla, hogy ártatlan. 

Jelenleg további két halálraítélt rab ügyén is dolgoznak,

akik talán szintén ártatlannak bizonyulnak, és megmenekülhetnek a rájuk váró büntetéstől - írja a Mirror.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy közel száz éve történtekért kért bocsánatot az ír katolikus egyház. Mintegy kilencezer gyermek halt meg a vizsgált otthonokban, ami nagyjából 15 százaléka az otthonokban elhelyezett gyerekeknek.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy elhunyt az Egyesült Államok történetének legbrutálisabb sorozatgyilkosa. Nyolcvanéves korábban elhunyt Samuel Little, az Egyesült Államok történetének legbrutálisabb sorozatgyilkosa, aki 93 gyilkosságot ismert be.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!