Mozaik | 2021. 01. 15. – 12:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Erős, 6,2-es erősségű földrengés pusztított az indonéziai Szulavézi-sziget (Celebesz) nyugati részén - számoltak be hírügynökségek pénteken.

Legalább hét ember meghalt, több százan pedig megsérültek a Nyugat-Szulavézi tartományban - derült ki a helyi katasztrófavédelem tájékoztatásából, írja az MTI.

A földmozgás házak tucatjait döntötte romba, közte a tartományi kormányzó hivatal.

A térségben összeomlott egy kórház, sokan a romok közé szorultak.

Több mint kétezer ember vált hajléktalanná.

A katasztrófavédelem által közreadott videón az volt látható, hogy egy segélyért kiáltó kislányt igyekeznek kiemelni egy épület romjai közül.

A felvételen egy férfi hangja hallható, aki azt mondja, hogy négy ember van az épületben,

de nincsenek eszközeik a kimentésükre.

A helyi szeizmológiai intézet tájékoztatása szerint a rengés epicentruma Majene kerülettől hat kilométerre, mintegy 10 kilométeres mélységben volt.

Az első rengést nem sokkal később 5,9-es erősségű földlökés követte ugyanezen terület közelében. A természeti katasztrófa három helyen földcsuszamlást idézett elő.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Magyarország több pontján is észlelték a horvátországi földrengést. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium tájékoztatása szerint Horvátországban volt 6,3-as földrengés, ez volt érezhető Magyarország több településén is.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy milliókat gyűjtött az Ökumenikus Segélyszervezet a horvát újjáépítésre. A közlemény szerint a célzott gyűjtés január végéig tart.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!