Közélet | 2021. 01. 15. – 09:30 |
Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Több mint 2 millió hrivnya összegű sikkasztást derítettek fel Kárpátalján; Halálos baleset történt Nagyszőlős közelében; Csúszós utak: baleset történt Munkács közelében; Szijjártó Péter Kijevbe látogat a hónap végén; Bírságolják a maszkot nem helyesen viselőket Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 14-én.

Több mint 2 millió hrivnya összegű sikkasztást derítettek fel Kárpátalján

Kárpátalján a rendőrség emberei több mint két millió hrivnya értékű sikkasztást derítettek fel. Az eset Alsóapsa (Нижня Апша, Técsői járás) településen történt. Az illető Alsóapsán építési munkák végzése közben szándékosan túlbecsülte értéküket, több mint 2 millió hrivnyával kárt okozva az államnak.  

Halálos baleset történt Nagyszőlős közelében

A Nagyszőlősi Kerületi Rendőrség munkatársai vizsgálják a Szőlősvégardóban történt halálos kimenetelű közlekedési baleset körülményeit. A férfi elmondta, hogy a VAZ 2107 típusú autójával közlekedve Szőlősvégardóban az Ardai úton elütött egy férfit.

Csúszós utak: baleset történt Munkács közelében

A napokban igazán téliesre fordult időjárásunk, nagy mennyiségű hó fedte be az utakat, amelyek csúszóssá váltak. Az útviszonyoknak nem megfelelő közlekedés következtében pedig több baleset is történt megyénkben. Január 14-én kijevi idő szerint körülbelül 11 órakor Munkács közelében történt egy újabb baleset.

Szijjártó Péter Kijevbe látogat a hónap végén

Dmitro Kuleba külügyminiszter és magyar kollégája, Szijjártó Péter megállapodott, hogy Kijevben tárgyalóasztalhoz ül a két ország viszonyában kialakult súlyos válság rendezése érdekében. Kuleba elmondása szerint a magyar külgazdasági és külügyminisztert még a hónap végéig Kijevbe várják.

Bírságolják a maszkot nem helyesen viselőket Ukrajnában

Ukrajnában január 14-én, csütörtökön hatályba lépett az a törvény, amely szerint az üzlet tulajdonosainak pénzbírságot szabnak ki, ha ügyfelek maszk nélkül tartozódnak a helyiségben. A vállalkozásokat akkor is büntetéssel sújtják, ha az ügyfelek nem megfelelően viselik a maszkot.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!