Életmód | 2021. 01. 16. – 12:05 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az arcmosás olyan egyszerű, hétköznapi tevékenység, amelyről nehéz elhinni, hogy rosszul is lehet csinálni. Pedig így van, és akár komolyabb károkat is okozhatuk a bőrünknek azzal, ha nem vagyunk eléggé körültekintőek.

Az sminklemosó és az arctisztító nem egy és ugyanaz

Bár sok terméket hirdetnek úgy, hogy egyszerre szedi le a sminket, és tisztítja is a bőrt, valójában ez két külön lépés. Először el kell távolítani a sminket ahhoz, hogy igazán alaposan meg tudjuk tisztítani az arcunkat. Szenteljünk extra figyelmet a szemöldök,  száj és az orr környékére, mert általában itt gyűlik össze az arcon a festék a legvastagabb rétegekben - írja a Házipatika.com.

Nincs szükség feltétlenül drága arctisztítóra

Mivel ezek csak rövid ideig érintkeznek a bőrrel, nyugodtan vegyük meg belőlük az olcsóbb termékeket. Nagyobb összeget inkább jó minőségű hidratálóra, fényvédőre, szérumra, vagy szemránckrémre érdemes költeni.

Nem elég naponta egyszer arcot mosni

Nem csak este, lefekvés előtt, hanem reggel, ébredés után is tisztítsuk meg az arcunkat, ha valóban szép bőrt szeretnénk. Éjszaka ugyanis nagyon sokféle szennyeződés rakódik le ezen a területen, amit ha nem távolítunk el, és esetleg még rá is sminkelünk, akkor szinte biztos, hogy pattanásosodást, korai ráncosodást fogunk tapasztalni.

A bőrünkre való terméket válasszunk

A zsíros bőrűeknek általában jobbak a vizesebb, gélesebb állagú termékek, míg a száraz bőrűek a krémes, tejes állagúakat válasszák inkább, mert így némi extra hidratálást tudnak csempészni az arcápolási rutinjukba.

Ne használjunk túl meleg vizet

Arcot mosni hideg, vagy langyos vízzel érdemes. A túl meleg víz ugyanis eltávolítja a bőr természetes olajait, amit miatt az arc kiszáradhat, kipirosodhat, hámlani kezdhet. Ne feledjük el, hogy ha arctisztító kendőt használunk, utána mindig érdemes még egy kevés vízzel is átmosni az arcunkat, mert így biztosan eltávolítjuk az olyan termékmaradványokat, amelyek esetleg irritálhatják a bőrt.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!