Események | 2021. 01. 17. – 11:53 |
Ellopták egy beteg gyermek számára gyűjtött pénzt Kárpátalján. Fotó: Részlet a videóból

Hirdetés

A sajnálatos eset a kárpátaljai Munkácson történt.  A csalók gyorsan, profi módon cselekedtek: rendkívül rövid időn belül az összes pénzt ellopták egy súlyosan beteg gyermek édesanyjának számlájáról.

A hétéves kislány veleszületett rendellenességgel küzd, s jelenleg sürgősen szüksége van egy nagyobb összegre ahhoz, hogy elvégezzék tizenegyedik műtétjét – írja a 0312.ua az M-studio összeállítása nyomán.

Az önkénteseknek egy hét alatt sikerült 25 ezer hrivnyát összegyűjteniük, azonban néhány percen belül egy telefonhívást követően minden pénz eltűnt a számláról.

«Ismeretlen telefonszámról kaptam egy hívást. Az ismeretlen férfi egy jótékonysági alapítvány munkatársának adta ki magát. Azt mondta, hogy segíteni szeretne nekünk, nyit az én nevemre egy bankszámlaszámot. Mindjárt érkezik egy kód, amit le kell diktálni neki» - nyilatkozta a kislány édesanyja, Ivánná Hehedos.

A hölgy nem is gondolta, hogy csalóval beszélt, hisz még soha nem találkozott ilyennel. Azonban amint befejezte a telefonbeszélgetést, sms-t kapott arról  hogy levették a számláján található pénzt.

«Azonnal elszaladtam a bankba, ahol pénzmosás miatt feljelentést írtam, Kijevbe is csengettem, majd elmentem a rendőrségre. Ott szintén feljelentést tettem. Egyelőre sajnos semmilyen eredmény sincs» - mondja a nő.  

Valószínűleg a pénzgyűjtésről és a számlaszámokról a csalók a Facebook közösségi oldalon szereztek tudomást, mert az önkéntesek aktívan terjesztették az információt.

Azonban még mindig érthetetlen,  hogy egy ember ilyen cinikus módon megvonta a gyermektől az egészséges életre való reményt.

Az édesanya egyedül neveli a kislányt, akinek még két kiskorú fiútestvére van. A gyermekek édesapja elhagyta a családot.

Az édesanyja reméli, hogy a hatóságok megtalálják és megbüntetik a csalókat, s kislánya mihamarabb átesik a soron következő műtéten.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!