Gazdaság | 2021. 01. 17. – 12:11 |

A Badalóban élő Botos Andzselika és Pápai Bettina gondolt egy merészet, és megalapították a B&A – Tánc a felhők felett elnevezésű szolgáltatásukat, hogy titokzatossá és különlegessé varázsolják a házasulandók nyitótáncát.

A Badalóban élő Botos Andzselika és Pápai Bettina gondolt egy merészet, és megalapították a B&A – Tánc a felhők felett elnevezésű szolgáltatásukat, hogy titokzatossá és különlegessé varázsolják a házasulandók nyitótáncát.

Hirdetés

Minden lány nagy álma az esküvője. Számtalanszor elképzeli, milyen ruhában vonul az oltár elé, kik lesznek a meghívottak, milyen lesz a dekoráció. A nyitótánc pedig minden esküvő szerves részét képezi, ilyenkor a násznép kizárólag az ifjú párra figyel. Ezt a pillanatot több dekorációs elem – konfetti, tűzijáték, füstbomba – teheti még emlékezetesebbé. A Badalóban élő Botos Andzselika és Pápai Bettina gondolt egy merészet, és megalapították a B&A – Tánc a felhők felett elnevezésű szolgáltatásukat, hogy titokzatossá és különlegessé varázsolják a házasulandók nyitótáncát.

– Meséljenek magukról!

– Elsősorban családanyák vagyunk, emellett mindkettőnknek van munkahelye – indít Andzselika. – Én Badalóban, az óvodában dolgozom. Néha kissé nehéz, ezt be kell vallanom, de emellett egy hálás feladat. A kicsikhez sok türelem és kitartás szükséges, mégis úgy gondolom, hogy csodálatos dolog velük foglalkozni.

– Én a Donna Bella esküvői ruhaszalon vezetője vagyok – veszi át a szót Bettina. – A miénk Beregszász első exkluzív esküvői ruhaszalonja, amelyre nagyon büszkék vagyunk. 2019 novemberében nyitottuk meg a szalont olyan vásárlók számára, akik különlegesebb, egyedibb ruhát szeretnének. Ízlés szerint átalakíthatjuk a ruhákat, kombinálhatjuk két ruha elemeit. Próbálunk megfelelni a megrendelőink igényeinek.

– Majd elindították szolgáltatásukat.

– Nem mondunk újdonságot azzal, hogy Ukrajnában szükséges a több lábon állás. Mi is ezt választottuk. Sokat gondolkodtunk azon, hogy mit tudunk édesanyaként és dolgozó nőként elvállalni, teljesíteni – folytatja Bettina.

– 2019 áprilisában belevágtunk az esküvői nyitótáncok egyedibbé tételébe különböző dekorációs elemekkel, nehéz füsttel, tűzijátékkal, konfettivel. Rendelhető csupán egy vagy két elem, ízlés szerint. Azonban igazán szép akkor lesz, ha mind a három elemet bevetjük – magyarázza Andzselika.

– Ezek az elemek igazán jól mutatnak a fotókon, videókon. Tényleg olyan hatást kölcsönöznek, mintha a párok a felhőkön táncolnának. Ezáltal még emlékezetesebbé válik a nagy nap – egészíti ki Bettina.

– Új szolgáltatóként nehéz betörni a piacra.

– Ma már Kárpátalján is egyre többen keresik az efféle szolgáltatásokat. A párok szeretnék feledhetetlenné tenni esküvőjüket a maguk és a násznép számára. A nyitótáncukat is már koreográfussal, tánctanárral tanulják be. Emellett pedig igényt tartanak arra, hogy különböző effektek színesítsék a táncot. A Facebook-on létrehoztunk egy oldalt, ahol megkereshetnek minket a párok. Emellett erre az oldalra fel is töltjük munkáinkat fotó vagy videó formában – mondja Andzselika.

– Többnyire férfiak végzik ezt a szolgáltatást. Kárpátalján nőként egyedül mi foglalkozunk ezzel. Természetesen voltak, akik kétkedve fogadták, hogy képesek leszünk szakszerűen megvalósítani az effekteket, de úgy gondolom, hogy sokat bizonyítottunk. Emellett nőként jobban meg tudjuk érteni a menyasszony kívánságait, egyben több dologra oda tudunk figyelni – teszi hozzá Bettina.

– Hogyan hatottak önökre a tavalyi év kihívásai?

– Nehezen éltük meg, megpróbáltatás volt mindkettőnk számára. Sok esküvőt áttetettek az idei évre, sok el is maradt, ezekhez nekünk is alkalmazkodnunk kellett. De úgy gondoljuk, hogy sikerrel vettük az akadályokat, és reméljük, hogy az előttünk álló év jobb lesz – értenek egyet mindketten.

– A külföldi munka nem vonzotta önöket?

– Volt, amikor a párommal arra gondoltunk, hogy szerencsét próbálnánk külföldön is. Azonban, amióta ő is és én is megtaláltuk itthon az utat, amin járni szeretnénk, nem vágyunk máshová – vallja Andzselika.

– Nálunk ez nem is volt kérdés. Én mindig is tudtam, hogy nem szeretnék itthonról elköltözni. Ide köt a család, a barátok, a munka, szeretem a környezetemet – mondja Bettina.

– Tervek a jövőre…

– Tervezni egyelőre nem tudunk, hisz a tavalyi év történéseit sem láthattuk előre. Szeretnénk folytatni a munkánkat, tudásunk legjavával segíteni a párokat – teszik hozzá.

– Úgy legyen!

Kurmay Anita

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 2. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!