Események | 2021. 01. 18. – 12:42 |
Fotó: Golos.ua

Hirdetés

Ukrajnában, Dnyipropetrovszk megyében rendőrök csoportját leplezték le, akik pénzért vagy kábítószerért bűncselekményre kényszerítették a helyi lakosokat.

Az eset részleteiről az ukrán főügyészség sajtószolgálata számolt be – írja a Golos.ua hírportál. 

A Dnyipropetrovszk megyei Pavlograd városában egy 8 fős rendőrcsoport - köztük a rendőrség vezetője és helyettese - bűncselekményre kényszerítette a helyi lakosokat a munkahelyi teljesítményük javítása érdekében.

A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy tevékenységük 2019-2020 folyamán folytatódott.  

Pszichológiai nyomás és fizikai erőszak alkalmazásával, valamint pénz vagy drogok cseréjével történő felajánlással rendőrök egy csoportja lopások elkövetésére, drogok és fegyverek tartására kényszerítette Pavlograd lakóit.

A "fizetés" után a rendvédelmi tisztviselők bíróság elé állították az embereket.

Jelenleg a rendőrök ellen hivatalosan is vádat emeltek, melynek értelmében bűnszervezet létrehozásával, hivatali visszaéléssel, illegális fegyverkezeléssel, lopással és kábítószer-értékesítéssel vádolják őket.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy öt kárpátaljai határátkelőn rögzítették a legtöbb vámszabálysértést. Ukrajna területére történő belepéskor 1059 vámszabálysértési esetet rögzítettek összesen 227,3 millió hrivnya értékben.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy leleplezték a villanyszámlákat hamisító nagyszőlősi férfit. Kárpátalján a Nagyszőlősi Kerületi Rendőrséghez öt villanyszámla hamisításról érkezett bejelentés. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!