Mozaik | 2021. 01. 18. – 19:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Samsung közösen dolgozik az Audi, BMW, Ford és Genesis autógyártókkal, hogy a mobiltelefonunkból autókulcsot varázsoljanak, így nyithatjuk és zárhatjuk autónkat.

A Samsung jelentette be együttműködését az Audi, BMW, Ford és Genesis autógyártó cégekkel, aminek köszönhetően 2021 augusztusára elérhetővé válnak a digitális kocsikulcsok – írja a Hirado.

A digitális kulcsot márkától és platformtól függetlenül megoszthatjuk majd más okostelefon-használóval

– jelentette be Kevin Chung a Samsung Galaxy S21 bemutató rendezvényén.

A Samsung elmondása szerint további autógyártó vállalatokkal is megpróbál együtt dolgozni.

„Aktívan dolgozunk azon, hogy kibővítsük autóipari partnerkapcsolatainkat azzal a céllal, hogy ezt a funkciót a legkülönbözőbb autógyártókban és modellekben kínáljuk” – tette hozzá.

A Samsung bemutatta azt a funkciót is, amivel könnyedén megtalálhatjuk álló autónkat egy zsúfolt parkolóban.

Azt állítják, hogy a járművet képes lesz a Samsung telefonunkhoz hozni. Azonban ez a funkció csak az UWB-vel felszerelt autók és mobiltelefonok esetében fog működni.

Az UWB, vagyis ultra-wideband a wifihez hasonlóan egy rövid hatótávolságú, vezeték nélküli kommunikációs protokoll, amely rádióhullámokon keresztül működik.

De társaival ellentétben magas frekvenciákon működik, aminek köszönhetően pontos irányú adatokat képes befogadni. Tehát például a fentebb említett használata pontosan meg tudja határozni autónk pontos pozícióját.

Az iPhone 11 és iPhone 12 modellek már tartalmazzák ezt a funkciót, azonban a Samsung esetében csak a Galaxy Z Fold 2, az új S21 Plus és s21 Ultra – tehát az alap S21 nem? – és a Galaxy note 20+ támogatja ezt a keresőt.

A Samsung bemutatta az UWB-alapú nyomkövető funkcióját,

ami az elvesztett kütyük megtalálásában lehet majd a segítségünkre.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy okosnyakörvet fejlesztett kutyáknak egy dél-koreai cég. A nyakörv követi a kutya fizikai aktivitását és figyeli pihenését is.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kínai tudósok szerint hasznosnak bizonyul a gleccserek letakarása óriási lepedőkkel, hogy lelassítsák olvadásukat.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!