MTI

| 2021. 01. 18. – 14:00 |

Újra megkezdődött a tanítás a szerbiai középiskolákban, a diákok egy hétig a tantermekben tanulnak a koronavírus terjedésének megakadályozásáért

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Újra megkezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban, a diákok egy hétig a tantermekben tanulnak, egy hétig pedig virtuális oktatásban vesznek részt a koronavírus terjedésének megakadályozásáért.

A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb vasárnap közölte, addig várhatóan nem lehet a korlátozások enyhítésére számítani,

amíg nem látszik, hogy milyen hatással lesz a tanítás újbóli megkezdése a járvány terjedésére

- írja az MTI.

Az utóbbi három hétben folyamatosan csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, és az oltás iránti érdeklődés is magas, ám még nem látni a járvány végét - közölte Predrag Kon járványügyi szakember a közszolgálati televízió hétfői beszámolója szerint.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma hétfőre Szerbiában 1317-tel 372 533-ra, Koszovóban 716-tal 55 851-re, Észak-Macedóniában 190-nel 88 939-re,

Montenegróban 357-tel 55 493-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 180-nal 117 969-re növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában hússzal 3750-re, Koszovóban 11-gyel 1410-re, Észak-Macedóniában hattal 2702-re, Montenegróban kettővel 745-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 29-cel 4411-re nőtt.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy tovább szigorítanak a spanyol tartományok a fertőzések számának növekedése miatt. Kasztília és Leónban szombattól két héten át négynél többen nem lehetnek az összejöveteleken.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ferenc pápa is megkapta a koronavírus-oltást. A vatikáni sajtóiroda igazgatója közölte, hogy a vakcinát beadják a jelenlegi katolikus egyházfőnek és a korábban a pápai trónról lemondott XVI. Benedek emeritus pápának is.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!