Kárpátinfo.net


| 2021. 01. 18. – 12:25 |

Ukrajnában a Miniszteri Kabinet március 31-ig kívánja meghosszabbítani az adaptív karantént. Ugyanakkor a fokozott karantén január 24-e után nem folytatódik

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a Miniszteri Kabinet március 31-ig kívánja meghosszabbítani az adaptív karantént. Ugyanakkor a fokozott karantén január 24-e után nem folytatódik – jelentette ki Denisz Smihal, Ukrajna miniszterelnöke. 

"Most a jelenlegi karantén február végéig érvényes.

Valószínűleg ugyanezzel a rendelettel folytatjuk március 31-ig. Eddig nincs ok az adaptív karantén törlésére. A betegség nem tűnt el" - magyarázta Smihal, 

hozzátéve, hogy a karantén nagyon sokáig fog tartani ebben az évben.

"Nyitottak vagyunk Európa számára, nyitottak vagyunk az államon belül, így nincs ok a karantén feloldására. Nincs szükség arra, hogy idő előtt kényeztessük magunkat illúziókkal. Biztos vagyok abban, hogy a karantén ebben az évben nagyon sokáig fog tartani.  De hogy pontosan mi lesz, az egy másik kérdés" - hangsúlyozta a miniszterelnök, akit az RBC Ukrajna hírportál idéz. 

Ukrajnában a koronavírussal kapcsolatos helyzet továbbra is feszült.

Makszim Sztepanov, az Egészségügyi Minisztérium vezetője elmondta, hogy a kormány a magas előfordulási arány miatt szükségesnek tartja a jelenlegi karanténintézkedéseket.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a kulturális intézmények az adaptív karantén szabályait betartva működhetnek. Ukrajnában a kulturális intézmények, a vendéglátó- és kreatív ipar ágazatai a karantén szabályok betartásával működhetnek, miután Ukrajnában újra az adaptív karantén lesz hatályban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 95 millió a világon. Ukrajnában 1 198 512 fertőzöttet, 21 767 halálesetet és 897 136 gyógyultat tartanak nyilván.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!