Közélet | 2021. 01. 18. – 11:39 |

Ukrajnában a kulturális intézmények, a vendéglátó- és kreatív ipar ágazatai a karantén szabályok betartásával működhetnek

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a kulturális intézmények, a vendéglátó- és kreatív ipar ágazatai a karantén szabályok betartásával működhetnek, miután Ukrajnában újra az adaptív karantén lesz hatályban – jelentette be Olekszandr Tkacsenko kulturális és információpolitikai miniszter Denisz Smihal kormányfővel folytatott találkozó után.

„Megvitattuk a miniszterelnökkel egy esetleges, a 2021-es év végéig hatályban lévő karantén bevezetését is.

A kormányfő biztosított arról, hogy amint Ukrajna visszatér az adaptív karanténba (előzetesen január 25-től), a kultúra, a vendéglátóipar és a kreatív ipar ágazatai újra működhetnek. Természetesen minden karantén szabály betartásával. És annak ellenére, hogy ha megbetegedések statisztikája nem lesz túl kedvező” – közölte Olekszandr Tkacsenko.

„Nyilvánvaló, hogy a karantén meghosszabbításának kérdése a tavasz folyamán fog eldőlni.

A korlátozások azonban állandóak lesznek, ami lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy előre jelezzék és megtervezzék tevékenységüket” – tette hozzá Tkacsenko.

A miniszter emlékeztetett arra is, hogy a rendkívüli helyzet, amely a karantén szabályokat előírja, február 28-ig hatályos - írja a Karpat.in.ua.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy mégsem lesz karanténhosszabbítás, adaptív karantént vezetnek be Ukrajnában. Ugyanakkor Sztepanov biztosított, hogy a január 24-e előtti korlátozások nem törlődnek. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy mégis bírságolják a külföldi rendszámú autók tulajdonosait. Az ukrán rendőrség megkapta a hozzáférést a vámosok adatbázisához.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!