Kárpátinfo.net


| 2021. 01. 19. – 15:00 |

Az Oktatási és Tudományos Minisztérium arról számolt be, hogy a felsőoktatási intézmények továbbra is kiadhatják úgynevezett kitüntetéses vörös diplomákat

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán Oktatási és Tudományos Minisztérium arról számolt be, hogy az ukrán felsőoktatási intézmények továbbra is kiadhatják úgynevezett kitüntetéses vörös diplomákat.

Amint arról beszámoltak, most dolgozzák ki az 1571. számú, A felsőoktatásról szóló okmányok (tudományos fokozat) és azok mellékletének jóváhagyásáról, az akadémiai bizonyítvány mintájának jóváhagyásáról szóló rendeletet - írja a Podrobnosztyi.ua.

A munkát az Igazságügyi Minisztériummal közösen végzik.

A dokumentum csak az Igazságügyi Minisztériumnál történt regisztráció és az Ukrajna Hivatalos Közlönyében való közzétételt követően lép hatályba.

A diplomások által elért különleges eredményeinek adatait be lehet írni az oklevél kiegészítésébe a hatodik szakaszban („További információk”).

A díj odaítélésének követelményeit az oktatási intézmény önállóan határozza meg.

Az Oktatási és Tudományos Minisztérium emlékeztetett arra, hogy Ukrajna a következő típusú felsőoktatási dokumentumokat nyújtja a hallgatóknak (tudományos fokozat):

  • bachelor szintű oklevelek,
  • mester szintű oklevelek,
  • tudományok kandidátusi oklevelek,
  • filozófiatudományi/művészettudományi doktori oklevelek.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a végzős diákok visszatérnek a vegyes tanítási rendszerhez. Azokban a régiókban, ahol a koronavírus helyzete kontrollált lesz, a 9. és 11. évfolyamos diákok visszatérhetnek az iskolai oktatáshoz.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy áprilisig hosszabbítják az adaptív karantént Ukrajnában.Ukrajnában a Miniszteri Kabinet március 31-ig kívánja meghosszabbítani az adaptív karantént. Ugyanakkor a fokozott karantén január 24-e után nem folytatódik.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!