Kárpátinfo.net


| 2021. 01. 02. – 11:08 |

Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 1-én.

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Zelenszkij szerint így kell olcsóbb földgázt vásárolni; Sífelvonón rekedt 74 ember a Kárpátokban; Az ukránok fele nem tud időben nyugdíjba menni; 1000 hrivnyával növekedett a minimálbér Ukrajnában; Csöndes főhajtás Petőfi szobránál - Nemzet, hűség, megmaradás. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 1-én.

Zelenszkij szerint így kell olcsóbb földgázt vásárolni

Az ukrán elnök szerint a földgáz fogyasztóknak a Naftohaz állami vállalattól kell megvásárolni a földgázt, mivel a vállalatnál a földgáz ára 30-50% -kal alacsonyabb, mint a többi szolgáltatónál.

Sífelvonón rekedt 74 ember a Kárpátokban

Az egyik transzformátor alállomás meghibásodása miatt áramszünet lépett fel, ezért megállt egy sífelvonó a Kárpátokban. A sürgősségi szolgálat 74 magasban rekedt síelőt mentett ki.

Csöndes főhajtás Petőfi szobránál - Nemzet, hűség, megmaradás

Idén a beregszásziak csöndes főhajtással emlékeztek meg Petőfi Sándor születésnapjáról lánglelkű költőnknek a Vérke partján felállított szobránál. A régiek úgy tartották, hogy amiképpen az ember az újévet kezdi, az elkövetkező hetekben és hónapokban olyan lesz a folytatás is, mondta a koszorúzás után a sajtó képviselőinek Molnár D. István, a KMKSZ beregszászi szervezetének elnöke.

Az ukránok fele nem tud időben nyugdíjba menni

Ukrajnában a munkavállalók 20,6%-ának nincs hivatalos munkája, ezért nem fizet járulékot a Nyugdíjpénztárba. Ezért fennáll annak a kockázata, hogy időskori juttatások nélkül maradhat.  A jelenlegi törvények szerint már 2027-ben legalább 35 éves munkaviszonnyal kell rendelkezni ahhoz, hogy az illető időben kapjon nyugdíjat.

1000 hrivnyával növekedett a minimálbér Ukrajnában

2021-ben két ütemben emelik  minimálbér összegét: január 1-jétől - 5 ezer hrivnyáról 6 ezer hrivnyára, illetve  december 1-jétől - 6 ezer hrivnyáról 6.5 ezer hrivnyára.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!