Politika | 2021. 01. 20. – 09:23 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalján törölték a tanácsok összes döntését a regionális nyelvek működésével kapcsolatban.

„Válaszul Tarasz Kremeny, az államnyelv védelméért felelős biztos fellebbezésére Irina Venediktova ukrán főügyészhez, miszerint biztosítani kell egyes megyei és helyi tanácsok regionális nyelvek működésével kapcsolatos jogellenes határozatainak visszavonását, az államnyelv védelméért felelős biztos titkárságához levél érkezett a Kárpátaljai Megyei Ügyészségtől,

melynek értelmében érvénytelenítették a Beregszászi Járási Tanács és a Nagyszőlősi Járási Tanács regionális nyelvekkel kapcsolatos rendeleteit.

A határozat értelmében ezennel visszavonták az önkormányzatok minden döntését a regionális nyelvek működéséről Kárpátalján” – olvashatjuk Tarasz Kremeny sajtószolgálatának Facebook-oldalán, írja a Karpat.in.ua.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy továbbra is kérhetjük magyarul a kávénkat, és a szolgáltatóknak sem kell velünk ukránul társalogniuk. Január 16-tól a szolgáltatások nyelve Ukrajnában kizárólag az államnyelv.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra kérte keddi hágai tárgyalásain Kajrat Abdrahmanovot, az EBESZ új kisebbségügyi főbiztosát, hogy Kárpátalján is állandó jelleggel legyen jelen a szervezet speciális ukrajnai megfigyelő missziója.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!