HáziPatika.com

| 2021. 01. 22. – 10:10 |

Otthonunk levegőjét - különböző okokból - számos toxin, vagyis mérgező anyag szennyezheti, amelytől hosszú távon akár meg is betegedhetünk.

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Otthonunk levegőjét - különböző okokból - számos toxin, vagyis mérgező anyag szennyezheti, amelytől hosszú távon akár meg is betegedhetünk. Ha szeretnénk, hogy ezekből minél kevesebb legyen, akkor érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.

Legyen minél több szobanövényünk!

A növények természetes légtisztítók, ráadásul szebbé, otthonosabbá is teszik a lakást. Bár tökéletesen tisztává nem tudják varázsolni az otthonunk levegőjét, nagyon sokat segítenek abban, hogy amit belélegzünk, minél tisztább legyen. Az irodában is érdemes egy-két cserepes növényt helyezni az asztalunkra, ha van rá lehetőségünk. Kutatások szerint a zöld növények közelsége segít leküzdeni a stresszt és javítja a koncentrációs készséget - írja a Házipatika.com.

Ruházzunk be egy légtisztítóba!

Számos méretben és formában kaphatóak, így aki teheti, érdemes beszereznie egyet. Megszűrik a levegőt, és szűrőrendszerük segítségével beszívják és magukban tartják a levegőben keringő káros anyagok egy részét.

Szellőztessünk minél többet!

Friss levegőt - és ezzel oxigént - engedni a lakásba mindig jó ötlet, ezért naponta szellőztessünk legalább egyszer. Ha olyan helyen lakunk, ahol napközben nagy a forgalom, akkor érdemes ezt inkább az esti, éjszakai órákban végezni, amikor a levegőben csökken a káros anyagok koncentrációja.

Vegyük le az ajtóban a cipőnket!

Ez az apró, ám igen hasznos szokás is nagyon sokat segíthet abban, hogy lakásunk levegője tisztább legyen. Cipőnkön ugyanis nagyon sok baktériumot, kórokozót hurcolunk be, és ha lábbeliben járjuk végig a lakást, akkor ezek az összes helyiségbe eljutnak - ráadásul kutatások szerint a cipőkön, cipők talpán jó sokáig életben is maradnak. Éppen ezért a cipőket pucolni is rendszeresen érdemes - még akkor is, ha alapvetően nem látszanak koszosnak.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!