Gazdaság | 2021. 01. 23. – 11:22 |
Sipos Kiss Judit az éneklés mellett a manikűrös szakmát is igen kiválóan űzi

Hirdetés

Az élőzene mindig is különleges hangulatot varázsolt és varázsol ma is egy-egy eseménynek. Ennek a műfajnak egyik képviselője a Stereo együttes, a kiket korábban már bemutattunk. Kevesen tudják azonban, hogy egyik tagjuk, Sipos Kiss Judit az éneklés mellett a manikűrös szakmát is igen kiválóan űzi. A két mesterség elsajátítása nem egyszerű feladat. Ismerjük meg őt!

– Mit tudhatunk a sokoldalú fiatal hölgyről?

– Verbőcön születtem, ott is jártam középiskolába. Családanyaként mindig is olyan szakmát szerettem volna, amelyet az anyai teendők mellett is tudok végezni, egyben feltölt energiával, kiélhetem a kreativitásomat benne. Így döntöttem 2012-ben a manikűrös szakma mellett. Rajzolni mindig is szerettem, és úgy gondoltam, hogy ebben a szakmában kiteljesedhetek.

– Az évek alatt újabbnál újabb technikák jelentek meg a manikűrök elkészítésében.

– Ez így igaz, a szakma rohamosan fejlődik. Én önállón, autodidakta módon sajátítottam el a manikűrkészítés csínját-bínját. Azóta is folyamatosan tanulok, az internetről inspirálódom. Sok oktató videó kerül fel az internetre, melyek jól bemutatják, egy-egy technikát hogyan célszerű alkalmazni.

– Hogyan találhatják meg a vendégek?

– Verbőcön az otthonomban fogadom a szépülni vágyókat. A közösségi oldalon üzenetben, vagy telefonon elérhető vagyok. Megbeszéljük a vendéggel, hogy mit szeretne, milyen alkalomra készítjük a manikűrt, és időpontfoglalás után várom a vendégeket. Igény szerint a környező falvakban szoktam házhoz is menni.

– Melyek a legdivatosabb manikűrök?

– A francia manikűr örök klasszikusnak számít, hiszen bármilyen alkalomhoz és bármilyen öltözékhez jól passzol. Fiatalok és idősebbek is egyaránt kérik, hiszen kortalan és elegáns dekoráció. Emellett sokan részesítik előnyben a természetes színeket, az egyszerűbb, letisztultabb hatást keltő mintákat, hogy ne csak egy adott alkalomkor, hanem a mindennapokban is kifinomult hatást kölcsönözzön a viselőjének.

– A külföldi munka nem vonzotta?

– 2017-ben férjemmel Magyarországon próbáltunk szerencsét, egy borászattal foglalkozó cégnél kaptunk munkát. Nem volt rossz időszak, új dolgokat próbáltunk ki, új emberekkel ismerkedtünk meg. Mégis úgy gondoltuk, hogy családként itthon, Kárpátalján szeretnénk megtalálni a boldogulásunk útját. A férjem, Sipos Sándor kisebb méretű pálinkás hordók készítésével foglalkozik már 2012 óta, akár egyedi faragással is rendelhetőek tőle hordók. A kisfiam, Ákos már 11 éves, és ő is úgy szeret énekelni, akárcsak én.

– Hogyan került kapcsolatba a Stereo együttessel?

– Héder Lajos, az együttes alapító tagja figyelt fel rám. A helyi iskolában tanultam, valamint Lajosék szomszédságában élek, így már régóta ismerjük egymást. Már az iskolában is sokat énekeltem, felléptem rendezvényeken, Ki mit tud?-on, ahol megmutathattam a hangomat. Mikor Lajos felkért, hogy legyek az együttes tagja, örömmel mondtam igent.

– Nem nehéz az énekes élete?

– Szerencsésnek mondhatom magam abban a tekintetben, hogy a munkám a hobbim is egyben, nagyon szeretem csinálni. Csak a kívülállónak tűnhet úgy, hogy ez könnyű munka, hogy csak szórakozunk és szórakoztatunk, de hogy egy-egy fellépés jól sikerüljön, sok gyakorlásra van szükség.

– Milyen dalok kedvesek az ön számára?

– Sokféle stílust kedvelek. Ezek közé tartozik az ukrán rockzene, vagy a modern pop dalok újdonságai, de persze a magyar mulatós zene legjobbjai sem maradhatnak ki a sorból. Fellépésekkor a közönség igényeihez igazodva választjuk meg a repertoárunkat, otthon pedig a hangulatomtól függően szinte bármilyen stílus jöhet.

– A karantén időszakában online köszöntéssel is foglalkoznak.

– Úgy gondolom, hogy ez egy jó lehetőség azoknak, akik távol vannak a szeretteiktől. A határátlépés nehézségei miatt sokan hosszú ideje nem látták családtagjaikat, de így kifejezhetik szeretetüket, figyelmességüket a másik iránt. Egyben nekünk is remek lehetőség a gyakorlásra, arra, hogy így is kihozzuk magunkból a maximumot. Természetesen az élő fellépés varázsát semmi nem múlhatja felül.

– További tervek…

– Tervezni egyelőre nem tudunk, hiszen a járvány még nem ért véget. Próbálom kihozni a legjobbat magamból, a munkámból. Igyekszem tudásom legjavát nyújtani a vendégeknek úgy a manikűr szakmában, mint az együttes fellépésein. Reméljük a tavalyinál több lehetőséget tartogat az idei év.

– Mi pedig további sikereket kívánunk!

Kurmay Anita

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 3. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!