Kárpátinfo hetilap


| 2021. 01. 26. – 12:54 | Kárpátalja |
Az adomány – melynek beregszászi átadásán jelen volt Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, a magyar miniszterelnök felesége – értéke három és fél millió euró. Fotó: Kovács Elemér

Hirdetés

A szeptemberi 50 lélegeztetőgép után a magyar kormány újabb félszáz ilyen berendezést adományozott Ukrajnának, melyeket az Ökumenikus Segélyszervezet juttat el az ország számos megyéjének kórházaiba.

A szervezet munkatársai végigkísérik a szállítmányt, és az általuk felkért szakemberek elvégzik a berendezések beüzemelését.

Az adomány – melynek beregszászi átadásán jelen volt Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, a magyar miniszterelnök felesége – értéke három és fél millió euró.

Újabb nagy lépést tettünk előre, hangsúlyozta az átadón Lehel László.

A szervezet elnök-igazgatója rámutatott, hogy a szeptemberi szállítmány Kárpátaljára irányult, ám most egész Ukrajnát érintő segítségről van szó.

Szólt a szervezetnek az ukrán hatóságokkal történt harmonikus együttműködéséről,

s arról, hogy további közös projekteken dolgoznak, amelyek elsősorban a beregszászi kórház fejlesztését, különböző orvosi műszerekkel való ellátását célozzák.

Lévai Anikó, a szervezet jószolgálati nagykövete emlékeztetett rá, hogy

kárpátaljai kirendeltségük már több mint két évtizede, a tiszai árvizek óta működik, s azóta sokféle segítséget nyújtottak az itteni rászorulóknak.

Lévai Anikó annak a reményének adott hangot, hogy a lélegeztetőgépeket már csak rövid ideig kell használni a koronavírus elleni harcban, hisz remélhetően a járvány hamarosan véget ér.

Anatolij Poloszkov, Kárpátalja kormányzója beszédében kiemelte:

a magyar kormány ezzel a nagyvonalú gesztussal ismét jelezte jószándékát Ukrajna felé.

Emlékeztetett rá, hogy Kárpátalja megye és az Ökumenikus Segélyszervezet harmonikus kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza, együttműködésük szerteágazó.

A kormányzó azoknak az ukrajnai megyéknek a nevében is köszönetet mondott, ahová a lélegeztetőgépeket szállítják. Kérdésre válaszolva a kormányzó elmondta, hogy az adományból számos ukrajnai nagyváros – többek között Lviv, Kijev, Zsitomir, Donyeck stb. – kórházai részesülnek.

Kovács Elemér

Hirdetés

  • Magyarország ismét félszáz lélegeztetőgépet adományozott Ukrajnának

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 4. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés