Kárpátinfo hetilap


| 2021. 01. 31. – 13:33 | Kárpátalja |

Hirdetés

Divatirányzatok jönnek, mennek, és mi megpróbáljuk követni azokat. Ebben nagy segítségünkre vannak a különböző ruhaboltok szakértő vezetői. Széles kínálataikból megtalálhatjuk mindazt, ami a stílusunknak leginkább megfelelő. Ilyen ruhabolt a beregszászi Imidzs piacon található Díva butik is. Vezetőjével, Kovács Krisztinával beszélgettünk kezdetekről, nehézségekről, kihívásokról.

– Milyet ötletből indította vállalkozását?

– Szüleim példájára vágtam bele a kereskedelembe. Ők is ebben a szférában dolgoznak. Ösztönöztek és biztattak a vállalkozásom beindítására. Kezdetben csak internetes rendelésekkel foglalkoztam, aztán egyre nagyobb lett az igény az általam kínált termékek iránt (női ruhák, cipők). Mivel az áruk átvételét csak postai úton tudtam megoldani, így arra a döntésre jutottam, hogy egy helyiséget bérlek a beregszászi Imidzs piacon, ahol a vásárlók nemcsak a rendelt terméket tudják átvenni, hanem a készleten lévőket is meg tudják tekinteni, felpróbálni, esetleg helyben megvásárolni. 2015 februárjában sikerült megnyitnom az első részleget, majd folyamatosan bővítettem a bérelt területeket. Pár hónap után szert tettem egy üzlethelyiségre is.

– Egy boltnak egy jól csengő névre is szüksége van. Hogyan jött a névválasztás?

– A névválasztáson nem sokat gondolkodtam. Az általam kínált termékek többnyire elegáns stílusúak voltak, így tökéletesen passzolt az üzlethez a Díva butik név.

– Mit kínál a vásárlóknak?

– Kínálatunk szezonálisan változik az évszakoknak és a vásárlók igényeinek megfelelően. Tavasszal elindul az esküvői vagy báli szezon, így ilyenkor nagyobb az igény az elegáns ruhákra. Ősszel, mikor hidegebbre fordul az idő, az elegáns ruháink mellett nagyobb a kereslet a melegebb darabokra, ilyenkor a dzsekik, sapkák, pulóverek, sportruhák a kelendőbbek. Nyáron a lenge öltözeteket részesítik előnyben, a pólókat, blúzokat, rövid ruhákat, szoknyákat keresik. Ezek mellett elegáns cipőink, papucsaink is vannak, valamint különböző kiegészítőkből is kedvükre válogathatnak a hozzánk betérők.

– A visszatérő vásárlói kör kialakítása nem egyszerű feladat.

– Igyekszem fejleszteni, bővíteni a bolt kínálatát, és követni a divatot is. Megpróbálom minden vásárló igényeit kielégíteni, és az általunk kínált termékeket minél kedvezőbb, elérhető áron kínálni. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos a mai világban. Emellett lényegesnek tartom, hogy egy eladó megfelelően tudjon kommunikálni a vásárlóval. Egy-két mondatváltás és ruhapróba után meg tudom állapítani, hogy a vevőnek mire van szüksége és mi áll jól az ő alkatához. Viszont soha nem hitegetem a vásárlót, ha épp egy olyan ruhát próbál, ami szerintem nem megfelelő a számára. Inkább segítek neki egy előnyösebb darab kiválasztásában.

– Mit jelent személy szerint önnek a vállalkozása?

– Szerencsésnek érzem magam, mert erre a kérdésre azt a választ adhatom, hogy számomra a munkám a hobbim. Őrömmel tölt el, mikor egy elégedett vásárló távozik az üzletből. Ilyenkor úgy érzem, energiát kapok, feltöltődöm.

– Egy vállalkozást állandóan fejleszteni kell.

– Ez mindenképpen fontos. Követni kell a mai megújuló trendeket, és figyelembe kell venni a vásárlók igényeit is. Próbálom mindig valami új dologgal bővíteni a termékkínálatunkat. Üzletünk rendelkezik internetes csoporttal, hogy a felhozatalunkat azok is meg tudják tekinteni, vásárolni, akik személyesen nem tudnak eljutni hozzánk. A kért terméket postázzuk is. Évente több nyereményjátékot és akciókat hirdetünk. Úgy gondolom, ez mind hozzájárul ahhoz, hogy sikeresek és fejlődőképesek maradjunk.

– Hogyan élte meg a tavalyi év nehézségeit?

– Nehezen viseltük ezt az időszakot mi is, mint ahogyan a többi vállalkozó. A bezárások miatt több szezonális ruha maradt a raktáron. Olyan darabok, amelyeket már jövőre féláron is nehéz lesz eladni. Bevételünk a minimumra csökkent. Az emberek nem tartottak igényt elegáns ruhákra, hiszen nem voltak alkalmak, ahová fel tudták volna venni azokat. Mégis bizakodóan tekintek a jövőbe, reméljük, az új év tartogat pozitívumokat is.

– Milyen tervei vannak?

– Ha a jó Isten megsegít, szeretnék a közeljövőben egy új üzletet nyitni a város központjában. Ezzel foglalkozom a legtöbbet, és persze itt is ugyanolyan szeretettel várjuk vásárlóinkat, mint eddig.

Kurmay Anita

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 4. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés