MTI

| 2021. 01. 04. – 10:00 |

Meghaladta a 75 ezret az új koronavírus-járványban meghalt betegek száma az olasz egészségügyi minisztérium vasárnap esti adatai szerint

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Meghaladta a 75 ezret az új koronavírus-járványban meghalt betegek száma az olasz egészségügyi minisztérium vasárnap esti adatai szerint, miközben a kormány a január 7-ig bevezetett szigorú korlátozások meghosszabbítását mérlegeli.

Az elmúlt 24 órában 347 beteg halt meg a korábbi 364 után - írja az MTI.

A halottak száma tavaly február vége óta elérte a 75 332-t.

Közülük több mint 33 ezer beteg a járvány első, tavaszi időszakában halt meg, a járvány második hulláma ennél is több halottat követelt.

Egy nap alatt valamivel több, mint 14 ezer új beteget szűrtek a szombaton regisztrált majdnem 125 ezerhez képest.

Az aktív betegek száma továbbra is meghaladja a félmilliót,

kórházban több mint húszezer fertőzöttet kezelnek, több mint kétezren vannak lélegeztetőgépen.

Az adatok azt mutatják, hogy az októbertől bevezetett korlátozásokkal jelentősen csökkent a kórházak telítettsége, de a járványgörbét nem sikerült ugyanilyen mértékben laposítani.

A december 24. és január 6. között bevezetett országos zárlatot hétfőn egy napra részben feloldják a tartományokon belüli közlekedés biztosítására. Így hazatérhetnek azok, akik az ünnepeket nem megszokott lakóhelyükön töltötték.

Hétfőn napközben felfüggesztik a kijárási tilalmat, és nyitva tartanak az üzletek is. 

Január 5-én és vízkereszt ünnepén viszont ismét országos zárlat lép életbe. 

A kormány vasárnapi ülésén egyeztettek a január 7. után várható intézkedésekről. Sajtóértesülések szerint az ünnepek alatti korlátozások egy részét egészen január közepéig meghosszabbítják.

A tervek szerint továbbra is járvány-veszélyességi fokozatok szerint osztályozzák a tartományokat, amelyeket vörös, narancssárga és sárga színnel jelölnek meg.

Egyelőre nem született döntés arról, hogy január 7-én újraindul-e a tantermi oktatás a tizennégy év feletti tanulók számára.

Olaszországba eddig mintegy félmillió vakcina érkezett, és vasárnap estig több mint 84 ezer embert oltottak be. Jelentős tartományi különbségek vannak az oltási sebességben: a 5,8 millió lakosú Lazióban több mint 17 ezer embert oltottak már be, ezzel szemben a járvány első számú gócpontjaként ismert Lombardiában alig valamivel több, mint kétezren részesültek az oltásban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Nagy-Britanniában egymillió oltást adtak be. Hancock a Twitteren közzétett bejegyzésében hangsúlyozta azt is, hogy hétfőtől még tovább gyorsul az oltási kampány.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy magukra zárják az országot a szlovákok. A koronavírus terjedésének feltartóztatására bevezetett kijárási korlátozások szigorításával kezdi az új évet Szlovákia, január 1-jével nem találkozhatnak a különböző háztartásokhoz tartozó emberek családlátogatás keretében sem.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!