Hirado.hu
| 2021. 01. 05. – 16:00 |

Az osztrák kormány január 24-ig meghosszabbította az országos lezárást, miután a hétvégén öt embernél is kimutatták a koronavírus mutálódott változatát

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az osztrák kormány január 24-ig meghosszabbította az országos lezárást, miután a hétvégén öt embernél is kimutatták a koronavírus mutálódott, ellenálló változatát, amelyet Nagy-Britanniából hurcoltak be az országba – jelentette be Rudolf Anschober egészségügyi miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón hétfőn.

Január 24-ig meghosszabbította a koronavírus miatti korlátozásokat, köztük a kijárási tilalmat az osztrák kormány - írja a Hirado.

Ennek egyik oka, hogy a Covid–19 vírus brit mutációját már Ausztriában is kimutatták.

Erről Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter számolt be a hétfőn 15 órakor kezdődött rendkívüli online sajtótájékoztatóján.

Öt embert találtak eddig Ausztriában, akik a brit mutáns vírustörzzsel fertőződtek meg, köztük egy osztrák állampolgárt, aki az egyik utolsó Nagy-Britanniából érkezett repülővel tért haza.

A férfit és vele utazó nővérét szintén házi karanténba helyezték – számolt be a miniszter.

Két szlovák nőnél szintén kimutatták a mutáns vírust, őket a schwechati repülőtéren ellenőrizték és azonnal elkülönítették.

Az ötödik esetben egy 12 éves kislánynál derült ki a fertőzés, ő december 18-án lépett be az országba, és az anyja megfázásos tünetek miatt vitte orvoshoz.

Az AGES egészségügyi ügynökség a múlt hétvégén 388 vizsgálatot végzett el, amely során kimutatták a Covid–19 vírus mutálódott dél-afrikai törzsét is. A pozitív leletet egy 30 éves osztrák férfi produkálta, aki december 6-án tért vissza dél-afrikai nyaralásából.

A férfi házi karanténban van és jól érzi magát – számolt be Anschober.

Annak ellenére, hogy Ausztria december 22-én felfüggesztette a légi közlekedést Nagy-Britanniával, majd később kiterjesztette ezt a Dél-Afrikából érkező repülőgépekre is, a mutáns vírus nyugati szomszédunknál is terjedni kezdett.

Korábban hírt adtunk arról, hogy egyre zsúfoltabbak a kórházak Izraelben. A rádióban elhangzott jelentések szerint a kórházak vezetői attól tartanak, hogy az egyre növekvő betegszám miatt már nem biztosított a betegellátás korábbi, megszokott színvonala.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Trump szerint túlzóak a halálozási statisztikák.Trump azt írta, hogy a „kínai vírus” adatai a járványügyi központ „nevetséges”statisztikai módszerei miatt túlzóak, míg más országok „szándékosan pontatlan és nagyon alacsony” adatokat közölnek.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!