Kárpátinfo.net


| 2021. 01. 05. – 08:45 |

Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 4-én.

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában emelik a nyugdíjkorhatárt; Plusz juttatásokat kapnak a nyugdíjasok Ukrajnában; Tizennyolcadik gyermekének adott életet egy anya Ukrajnában (Video); Ombudsman: Nekik kell nyelvvizsgát tenni Ukrajnában; Koronavírus: Továbbra is vörös Magyarország. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 4-én.

Ukrajnában emelik a nyugdíjkorhatárt

Ahhoz, hogy egy állampolgár 60 évesen vonulhasson nyugdíjba, 28 év munkaévvel kell rendelkeznie. Ha a munkaéve nem elegendő, akkor vagy meg kell vásárolnia a hiányzó éveket, vagy 63-65 éves koráig kell dolgoznia.

Plusz juttatásokat kapnak a nyugdíjasok Ukrajnában

Ukrajnában július 1-től kezdődően plusz juttatásokat vezetnek be azoknak a nyugdíjasoknak, akik átlépték a 75. életévüket. Ezen állampolgárok havonta plusz 400 hrivnyát kapnak majd. Továbbá azon nyugdíjasok időskori juttatásai is megváltoznak, akik betöltötték a 80. életévüket, és 20, illetve 25 éves munkaviszonnyal rendelkeznek.

Tizennyolcadik gyermekének adott életet egy anya Ukrajnában (Video)

A tizennyolcadik gyermekének adott életet Ukrajnában, Hmelnick megyében egy sokgyermekes anya, Szvitlana  Kuharcsuk. Jelenleg tíz fiút és nyolc lányt nevel.

Ombudsman: Nekik kell nyelvvizsgát tenni Ukrajnában

Az államnyelv ismeretének vizsgája elsősorban azokra vonatkozik majd, akik közszolgálatra jelentkeznek, miniszterek és tisztviselők, a megyei és járási adminisztrációk vezetői, állami vállalatok igazgatói, ügyészek lesznek.

Koronavírus: Továbbra is vörös Magyarország

Ukrajna továbbra is a vörös zónába sorolja Magyarországot, tehát aki onnan érkezik Ukrajna területére házi karanténba kell vonuljon, vagy saját költségen kell elvégeztetnie a koronavírus kimutatásához szükséges vizsgálatot, mellyel igazolja, hogy nem fertőzött.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!