Közélet | 2021. 01. 05. – 09:00 |

Kárpátalján 2021 január-márciusa alatt nyilvántartásba veszik a 2004-ben született ukrán állampolgárokat sorkatonai szolgálat megállapítására

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalján a Megyei Munkaerő-felvételi és Szociális Támogatási Központ jelentése szerint 2021 január-márciusa alatt a katonakötelességről és a katonai szolgálatról szóló ukrán törvénynek megfelelően nyilvántartásba veszik a 2004-ben született ukrán állampolgárokat.

A fiatal férfiakat a kerületi (városi) toborzási és szociális támogatási központokba hívják, hogy felvegyék az elsődleges katonai nyilvántartásba őket és meghatározzák a katonai szolgálatra való alkalmasság mértékét,

megállapítják az iskolai végzettséget, a megszerzett szakterületet vagy szakmát, a testedzés szintjét, a személyes tulajdonságokat.

Azok a polgárok, akik egészségi állapotuk miatt nem tudnak eljutni a kerületi (városi) hadkiegészítő parancsnokságra, közeli rokonok (anya, apa, feleség) útján igazolást nyújthatnak be egészségi állapotukról.

A besorolási állomásokra történő beiratkozás kizárólag a katonai nyilvántartásba vételre és a katonai szolgálatra való alkalmasság, az iskolai végzettség, a megszerzett specialitás vagy szakma, a testedzés szintje, a személyes tulajdonságok tanulmányozása céljából történő tisztázására szolgál.

A regisztrációs bizonyítvány fontos és szükséges dokumentum:

  • a lakóhely nyilvántartásbavételéhez;
  • tanulás céljából a dokumentumok benyújtása egy felsőoktatási intézménybe;
  • munkavállaláskor;
  • a lakóhely és a regisztráció megváltoztatásakor.

Az illetékes hatóságok felhívják a figyelmet arra, hogy minden információ, miszerint a katonaköteles fiatalok nyilvántartásbavételekor a fiatalokat katonai szolgálatra hívják - manipulatív és valótlan – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Államigazgatás hivatalos honlapján. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy január 1-jétől tilos elektromos cigarettát árusítani kiskorúaknak Ukrajnában. Ukrajnában az új törvény 6800-13 600 hrivnyára emeli a jövedéki termékek kiskorúak részére történő eladásáért kiszabott bírságokat.

továbbá emlékeztetünk arra is, hogy plusz juttatásokat kapnak a nyugdíjasok Ukrajnában. Ezen állampolgárok havonta plusz 400 hrivnyát kapnak majd.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!