Közélet | 2021. 01. 05. – 15:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Engedelmeskedve az újabb óvintézkedések meghozatalára irányuló nyomásának, Boris Johnson miniszterelnök bejelentette Anglia teljes lezárását a koronavírus terjedése miatt.

A szigetországban eddig 75 ezer halottja van a koronavírusnak,

ráadásul felbukkant a koronavírus mutáns változata – írja az MTI.

A Daily Mail hozzáteszi: a COVID riasztást a legfelsőbb szintre emelik.

Az Egyesült Királyságban 58 784 új megbetegedést regisztráltak.

A kedden nulla órától érvénybe lépő intézkedést Boris Johnson miniszterelnök jelentette be hétfő esti televíziós beszédében.

Johnson hangsúlyozta ugyanakkor: az Egyesült Királyságban már több ember kapta meg a koronavírus elleni oltást, mint Európa többi országában együttvéve, és a kormány várakozása szerint a legveszélyeztetettebb lakossági csoportokból február közepére már mindenkinek beadják a koronavírus elleni oltás első dózisát.

Ez lehetővé teszi majd számos korlátozás feloldását – mondta a brit kormányfő.

Johnson szerint azonban most még szükség van az eddigieknél is szigorúbb korlátozásokra.

Ennek jegyében keddtől Anglia teljes lakossága újból csak a legindokoltabb esetekben – például bevásárlás, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás céljából – hagyhatja el otthonát. Az iskoláknak online oktatásra kell átállniuk, és a szabadtéri sportlétesítményeknek is be kell zárniuk.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy botrányt keltett Lengyelországban egyes közszereplők soron kívüli beoltása. Az ügyben vizsgálat indul.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Nagy-Britanniában megkezdődött az Oxford/AstraZeneca-vakcina alkalmazása. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai tagozatának tájékoztatása szerint a világon elsőként az oxfordi illetőségű Brian Pinker kapta meg a vakcinát.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!