Közélet | 2021. 01. 05. – 09:30 |

A Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat mintegy 22 ezer munkanélkülit helyezett el a múlt évben Kárpátalján. A 2020-as év nehéz volt

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat mintegy 22 ezer munkanélkülit helyezett el a múlt évben Kárpátalján.

A 2020-as év társadalmi-gazdasági szempontból is nehéz volt.

Ennek ellenére a munkaügyi szolgálat nem szüntette meg tevékenységét, és továbbra is az emberek érdekében dolgozik. Ezt bizonyítják egyes adatok és tények.

A jelenlegi adatok szerint a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat szolgáltatásait igénybe vevő munkanélküliek száma 2020-ban 21,9 ezer fő volt.

Közülük 7,2 ezer 35 év alatti fiatal, 11,8 ezer vidéki lakos, 810 fogyatékossággal élő személy, 315 ATO-résztvevő, 75 belső menekült.

Ebben az időszakban a megyei foglalkoztatási szolgálat 12,7 ezer embert alkalmazott, ebből 51,4%-a azonnal a munkanélküliségi státusz megadása előtt került munkába. 

2020-ban a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat közreműködésével 805 fő vett részt szakképzésben, 882 fő vett részt állami és egyéb ideiglenes munkában, és 48,0 ezer embert részesült szakmai tanácsadási szolgáltatásban, köztük különböző oktatási intézményekben tanultak.

Azon munkáltatók száma, akik tavaly Kárpátalján együttműködtek a  foglalkoztatási központokkal, 4 ezer volt.

Az üres álláshelyek száma elérte a 16,4 ezret – jelentette a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat sajtóosztálya. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy plusz juttatásokat kapnak a nyugdíjasok Ukrajnában. Ezen állampolgárok havonta plusz 400 hrivnyát kapnak majd.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában emelik a nyugdíjkorhatárt. Ahhoz, hogy egy állampolgár 60 évesen vonulhasson nyugdíjba, 28 év munkaévvel kell rendelkeznie.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!