Események | 2021. 01. 05. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat kiberrendőrségének szakemberei blokkolták egy beregszászi lakos tevékenységét, aki Ukrajna egyes területeinek elkülönítését szorgalmazta.

Az SZBU által végzett vizsgálat előzetes adatai szerint egy beregszászi lakos számos fiókot hozott létre a közösségi hálózatokon,

amelyeken keresztül propagandafelhívásokat terjesztett Ukrajna területi integritásának megsértésére.

Az illető arra szólította fel az állampolgárokat, hogy támogassák Kárpátalja elkülönítését Ukrajnától.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat által kezdeményezett nyelvészeti vizsgálat megerősítette, hogy a terjesztett szövegek felszólításokat tartalmaztak Ukrajna területi integritásának megsértésére.

Az illető ellen Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 110. cikkelye (Ukrajna területi integritásának és sérthetetlenségének megsértése) értelmében eljárást indítottak. 

Az elkövetőt a Kárpátaljai Megyei Ügyészség eljárási útmutatása alapján leplezték le

– jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján szilveszter éjszaka fulladt vízbe egy fiatalember. A 24 éves fiatalt a Dolhai Állami Tűzoltó- és Mentőegység munkatársai és a helyi lakosok több órán át eredménytelenül keresték.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy halálos baleset történt Kárpátalján. A közlekedési baleset december 30-án este Kárpátalján, az ungvári járási Mélyút (Глибоке) település közelében történt.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!