Közélet | 2021. 01. 05. – 13:20 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában keddre ismét gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, a megelőző napihoz képest ezernél is több, ötezer fölötti új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, továbbá kétszáznál több elhunytat, de a gyógyultak száma is kiemelkedően magas volt.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 5334 új esettel 1 083 585-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 202 áldozattal 19 129-re - írja az MTI.

Eddig 747 408-an gyógyultak meg, közülük előző nap csaknem 14 ezren,

az aktív betegek száma így csaknem kilencezerrel 317 048-ra csökkent.  

Előző nap a legtöbb új beteget, 846-ot megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel - közölte Vitalij Klicsko főpolgármester.

Kijevben az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 114 ezret, az elhunytaké pedig 26-tal 2003-ra emelkedett.

Előző nap az országban 1280 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján részben megerősítette azt az előző nap a médiában megjelent információt, amely szerint a már bejelentett,

január 8-tól életbe lépő háromhetes szigorított karantén ideje alatt nem lehet majd a szupermarketekben sem ruhaneműket, sajtótermékeket és több más fogyasztási cikkek árusítani,

csak kizárólag élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodási, és illatszereket, valamint állateledeleket, magvakat és növényvédőszereket.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a háztartási vegyszerek árusításának engedélyezéséről, illetve tilalmáról viszont még nem döntöttek, erről a keddi kormányülésen hoznak határozatot.

Január 8-24. között a kormány korábbi közlése szerint várhatóan szünetelni fog az oktatás az iskolákban,

továbbá a kávézók, bárok, éttermek kizárólag elvitelre dolgozhatnak majd.

Ezen felül csak az élelmiszereket, gyógyszereket illat- és háztartásiszereket, illetve állateledeleket árusító üzletek tarthatnak nyitva. A közösségi közlekedés viszont változatlanul működni fog.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna továbbra is vörös zónába sorolta Magyarországot. Magyarországon kívül Románia és Szlovákia is vörös.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Nagy-Britanniában megkezdődött az Oxford/AstraZeneca-vakcina alkalmazása. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai tagozatának tájékoztatása szerint a világon elsőként az oxfordi illetőségű Brian Pinker kapta meg a vakcinát.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!