MTI

| 2021. 01. 06. – 10:00 |

Meghosszabbítják az érvényben lévő korlátozásokat és újabb szigorításokat vezetnek be Németországban a koronavírus-járvány miatt

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Meghosszabbítják az érvényben lévő korlátozásokat és újabb szigorításokat vezetnek be Németországban a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Angela Merkel kancellár kedd délután, miután egy videokonferencia keretében csaknem öt órán keresztül tanácskozott a tartományi miniszterelnökökkel.

A szövetségi kormány és a tartományok vezetői úgy döntöttek, hogy január 31-ig fenntartják

és szigorítják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat

- jelentette be Angela Merkel, írja az MTI.     

Hozzátette: a karácsonyi ünnepek idején lehetővé tett enyhítések miatt várhatóan csak január második felében kapnak világos képet az intézkedések hatásáról.

A kancellár hangsúlyozta: a cél továbbra is az, hogy a hétnapos incidencia (a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma) 50 alá csökkenjen, ugyanis csak így válik lehetővé a fertőzéslánc nyomon követése. A kancellár arról is szólt, hogy ennek nagy jelentősége van a vírus Nagy-Britanniából terjedő, új mutánsa miatt.        

Az "abszolút szükséges minimumra" csökkentik az emberi kapcsolatokat.

A fertőzési gócpontokban korlátozzák a helyiek mozgásterét. Az iskolák és az óvodák továbbra is zárva tartanak, a szülők a korábbinál hosszabb ideig, 20 napig maradhatnak otthon gyermekeikkel. Bezárják az üzemi konyhákat.

A kancellár és a tartományi miniszterelnökök legközelebb január 25-én ülnek össze, hogy értékeljék az intézkedések hatását.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egész Angliára zárlatot rendelt el a brit kormány. A szigetországban eddig 75 ezer halottja van a koronavírusnak.

Továbbá elékeztetünk arra is, hogy Szerbia a koronavírus újabb hullámától tart. A koronavírus újabb hullámára figyelmeztettek szakemberek a karácsonyi és újévi enyhítések után.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!