MTI

| 2021. 01. 06. – 13:00 |

Angela Merkel kancellár és Vlagyimir Putyin elnök a szorosabb együttműködésről, a koronavírus elleni vakcina közös előállításának kilátásairól egyeztetett

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök a szorosabb együttműködésről, illetve a koronavírus elleni vakcina közös előállításának kilátásairól egyeztetett kedden telefonon – közölte a Kreml.

Az orosz államfő hivatalának tájékoztatása szerint a két ország egészségügyi minisztériumai, valamint szakértői erről további tárgyalásokat fognak folytatni - írja az MTI.

Oroszország augusztus közepén engedélyezte az általa gyártott Szputnyik V oltóanyag használatát.

Időközben pedig már egy másik vakcinát is jóváhagyott az orosz gyógyszerfelügyelet.

Az oltási kampány december elején indult Oroszországban.

A két politikus a kelet-ukrajnai rendezésről is szót váltott,  különös tekintettel a minszki megállapodások és intézkedéscsomagok végrehajtására, amelyekről a normandiai formátumú megbeszélések során született megegyezés.

Moszkva és Berlin között évtizedek óta nem látott feszültség alakult ki,

nem utolsó sorban az orosz vezetést bíráló Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista megmérgezése, illetve a német szövetségi parlament alsóháza elleni hackertámadás miatt.

Oroszország tagadja, hogy köze lenne a történtekhez.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Egyesült Királyság kilépett az Európai Unióból. II. Erzsébet királynő beleegyezésével törvényerőre emelkedett a brexit-megállapodás csütörtök hajnalban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Nagy-Britanniában megkezdődött az Oxford/AstraZeneca-vakcina alkalmazása. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) angliai tagozatának tájékoztatása szerint a világon elsőként az oxfordi illetőségű Brian Pinker kapta meg a vakcinát.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!