Közélet | 2021. 01. 06. – 09:18 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna határainak megváltoztatását szorgalmazta egy beregszászi lakos; Hivatalos: halálra gázolták az eltűnt iskolás fiút Kárpátalján; Munkaszüneti napok 2021-ben Ukrajnában; Kárpátalján nyilvántartásba veszik a 2004-es születésű katonaköteleseket; Egyszerre négy gyermeknek adott életet egy fiatal nő Ungváron (Video). Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 5-én.

Ukrajna határainak megváltoztatását szorgalmazta egy beregszászi lakos

Az SZBU által végzett vizsgálat előzetes adatai szerint egy beregszászi lakos számos fiókot hozott létre a közösségi hálózatokon, amelyeken keresztül propagandafelhívásokat terjesztett Ukrajna területi integritásának megsértésére.  Az illető arra szólított fel, hogy támogassák Kárpátalja elszakadását Ukrajnától.

Hivatalos: halálra gázolták az eltűnt iskolás fiút Kárpátalján

Kárpátalján a técsői járásban eltűnt egy kiskorú fiú. A rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy az áldozatot elütötte egy autó. A rendőrség munkatársai hamarosan azonosították és kézre kerítették a baleset elkövetőjét. Kiderült, hogy egy Mercedes Sprinter 32 éves sofőrje ütötte el az úttesten gyalogosan haladó iskolás fiút.

Munkaszüneti napok 2021-ben Ukrajnában

Három négynapos hosszú hétvége és három plusz szombati munkanap lesz 2021-ben Ukrajnában. Az idei évben 11 hivatalos állami és egyházi ünnepnapot és egyben munkaszüneti napot tartanak.

Kárpátalján nyilvántartásba veszik a 2004-es születésű katonaköteleseket

Kárpátalján 2021 január-márciusa között a katonakötelességről és a katonai szolgálatról szóló ukrán törvénynek megfelelően nyilvántartásba veszik a 2004-ben született ukrán állampolgárokat. A fiatal férfiakat a kerületi (városi) toborzási és szociális támogatási központokba hívják, hogy felvegyék az elsődleges katonai nyilvántartásba őket és meghatározzák a katonai szolgálatra való alkalmasság mértékét, megállapítják az iskolai végzettséget, a megszerzett szakterületet vagy szakmát, a testedzés szintjét, a személyes tulajdonságokat.

Egyszerre négy gyermeknek adott életet egy fiatal nő Ungváron (Video)

Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron, négyesikreknek adott életet egy fiatal nő. Három kisfiú és egy kislány látta meg a napvilágot. A szülés korai volt, a terhesség 30. hetében. 1260 gramm, 1300 gramm, 1300 gramm és 1460 gramm súlyú csecsemők születtek, a kicsik az intenzív osztályon orvosok felügyelete alatt látták meg a napvilágot.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!