Események | 2021. 01. 07. – 13:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A francia politikai élet legfontosabb intézménye, a Sciences Po-nak hívott FNSP elnöke tegnap lemondott. Nem véletlenül: kiderült, hogy az ismert baloldali politikus, a francia Szocialista Párt tagja, a 70 éves Olivier Duhamel két éven át - egyébként nagyjából 30 évvel ezelőtt - rendszeresen megerőszakolta nevelt fiát. Egy akkor 14 éves kisfiút. 

A nevelt fiú ikertestvére, egy jogásznő megjelentet csütörtökön egy könyvet (A nagy család, ez a címe), és ebből közölt részleteket hétfőn a Le Monde - írja az Origo.

Így derült ki, hogy a jogásznő megírta a könyvben, hogy

nevelőapjuk rendszeresen megerőszakolta fiú ikertestvérét.

A család előtt enyhén szólva nem teljesen ismeretlen az ügy, hiszen 2011-ben már kihallgatta a rendőrség - az akkor már harmincegynéhány éves áldozatot. Azonban nem hittek neki, az édesanya pedig férje, az erőszakoló mellé állt, végül a kisfiút megrontó politológus professzort ki sem hallgatták.

Az anya, Evelyne Pisier ismert baloldali jogászprofesszor, ő egyébként három éve meghalt. Az édesapa a legismertebb szereplő a francia baloldal legújabb botrányában: ő Bernard Kouchner.

Kouchner az egyik legnépszerűbb szocialista politikus volt,

orvos, az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet egyik alapítója, a baloldali Bérégovoy-, illetve Jospin-kormány minisztere.

Sőt, Francois Fillon jobboldali kormányának is tagja lett, amikor - választási ígéretüknek megfelelően - baloldalról is választott kormánytagot 2007 után a konzervatív francia kormány. Bernard Kouchner külügyminiszter lett, de alig egy év alatt megbukott.

A könyvrészlet megjelenése után Olivier Duhamel lemondott a Sciences Po elnökségéről, kirúgták az Europe 1 rádióadótól, ahol rendszeresen nemcsak politizált, de moralizált is.

Azóta - legalábbis az AFP elől - eltűnt, nem találják.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy ellopta felesége autóját egy részeg férfi Ungváron. Az eset január 3-ára virradóra Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron, a Nahimov úton történt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján szilveszter éjszaka fulladt vízbe egy fiatalember. A vízbe fulladt fiatalember holttestét január 1-jén az ilosvai járásban találták meg Kárpátalján.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!