Karpat.in.ua
| 2021. 10. 01. – 08:30 | Ukrajna |
Ukrajna kész a tárgyalások folytatására Magyarországgal az oktatást és a nemzeti kisebbségek jogvédelmét illetően, mert ezen a téren vannak eredmények – jelentette ki Dmitro Kuleba. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna kész a tárgyalások folytatására Magyarországgal az oktatást és a nemzeti kisebbségek jogvédelmét illetően, mert ezen a téren vannak eredmények – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője az ukrán-magyar kapcsolatokról szólva – bibliai példázattal élve – kifejtette: „nem szabad összetéveszteni a bűnöst az igazzal. A gáz – a bűnös, a nemzeti kisebbségek védelme, az ukrán közösségé Magyarországon és magyaré Ukrajnában – az igaz.”

Hozzátette, hogy az ukrán-magyar kormányközi gazdasági vegyes bizottság ülését bizonytalan időre elnapolták.

De mint Kuleba kiemelte, „készek vagyunk továbblépni az oktatási és a nemzeti kisebbségvédelmi pályán. Ezen a pályán komoly eredményeket értünk el.”

Mint rámutatott, „Kijev készen áll és törekszik a teljes értékű, normális, baráti, a két ország nemzeti értékeit teljes mértékben tekintetbe vevő kapcsolatokra Magyarországgal.”

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés