Politika | 2021. 10. 01. – 11:22 |
Makogon hangsúlyozta, hogy Magyarország évtizedeken át kapta a földgázt Ukrajna területén keresztül, és az ukrán fél soha nem szegte meg az ezzel kapcsolatos kötelezettségeit. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország Ukrajna megkerülésével elkezdte a gázszállítást Magyarországra, vagyis az orosz Gazprom állami gázvállalat a szállítási útvonalak monopolizálásával megkérdőjelezi az európai uniós gázpiac működésének alapelveit – jelentette ki csütörtökön Szerhij Makogon az ukrán gázszállító rendszert (GTSZ) fenntartó vállalat igazgatója, adta hírül az rbc.ua hírportál a GTSZ honlapjára hivatkozva.

A jelentés szerint Makogon hangsúlyozta, hogy Magyarország évtizedeken át kapta a földgázt Ukrajna területén keresztül, és az ukrán fél soha nem szegte meg az ezzel kapcsolatos kötelezettségeit - írja a Karpat.in.ua.

„Mi több, az ukrán szállítási útvonal a legrövidebb, amin gáz juttatható Magyarországra, amit a két ország gázszállító vállalatai között az utóbbi években folyó kereskedelem volumene is bizonyít”

– tette hozzá.

Az igazgató kiemelte, hogy a Gazprom a gázszállítási útvonalak monopolizálásával megkérdőjelezi az EU-s gázpiac működésének alapelveit.

„Meg kell szüntetni a piaci szereplők egyikének domináns helyzetét és az általa nyilvánvalóan politikai célokból alkalmazott befolyásoló eszközök használatát az európai gázárak sokkoló mértékű növekedésének a fényében” – mutatott rá Szerhij Makogon.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.