Események | 2021. 10. 01. – 09:52 |
Négy üzbég állampolgárt fogtak a Nagybereznai járásban. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Szeptember 30-án este a Nagybereznai járásban a Csapi Határőrség munkatársai és az ungvári járőrök egy migránscsoportot és egy személyt fedeztek fel, aki valószínűleg csempészte őket a határon.

A Migráns elnevezésű speciális művelet részeként a Csapi Határőrség operatív-keresési osztálya határsértésről kaptak információt.

Az államhatár illegális átlépésének megakadályozása érdekében a Nagybereznai határőrosztag munkatársai a rendőrökkel együtt figyelemmel kísérték a külföldiek mozgását Ungvárról Csontosig (Кострино, Nagybereznai járás).

A falu határában a rendőrök egy ukrán rendszámú Renault személygépkocsit állítottak meg, amelyben öt külföldi tartózkodott, a sofőr és négy utas, akik üzbég okmányokkal rendelkeztek.

A kihallgatás során a migránsok elismerték, hogy a zöld határon keresztül az EU-ba akarták bejutni. 

A letartóztatottakat a határőrségre szállították. További sorsukról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.