Origo
| 2021. 10. 10. – 15:00 | Spanyolország |
Újabb érdekes részlet derült ki a Barcelona korábbi elnökének ügyködéseiről, ugyanis a katalánoknál már 2019-ben, Antoine Griezmann szerződtetésekor rájöttek, hogy elfogyott a pénz. Fotó: Internet

Hirdetés

Újabb érdekes részlet derült ki a Barcelona korábbi elnökének ügyködéseiről, ugyanis a katalánoknál már 2019-ben, Antoine Griezmann szerződtetésekor rájöttek, hogy elfogyott a pénz.

Minderről Ferran Reverter, a Barcelona vezérigazgatója számolt be - írja az Origo.

A Barcelona 2019 júliusában 120 millió euróért szerződtette Antoine Griezmannt az Atlético Madridtól.

A világbajnok francia cstár finoman szólva sem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket, idén nyáron pedig visszatért korábbi klubjához. Az átigazolás azonban nem csak emiatt tűnik katasztrófálisnak. Ferran Reverter vezérigazgató újabb elképesztő információkat osztott meg a transzferről, ugyanis a klub korábbi első embere, Josep Maria Bartomeu már akkor tisztában volt a katalánok pénzügyi problémáival és pontosan tudta, hogy üres a kassza.

"Az az érzésünk, hogy amikor a játékosokkal megállapodtak, az előző vezetőség akkor még azt sem tudta biztosan, hogy egyáltalán le letudják-e szerződtetni őket. Griezmann esetében ez volt a helyzet, ugyanis azon az éjszakán, amikor aláírt, a vezetők rájöttek, hogy nincs is pénzük arra, hogy kifizessék. Végül 85 millió eurós kölcsönt vettek fel, hogy fedezni tudják a játékos aláírását" – idézte a Marca a vezérigazgatót. 

Reverter azt is hozzátette, hogy a Barcelonának valójában többet kellett fizetnie annál Philippe Coutinhóért, mint amit ténylegesen állítottak a sajtóban,

mintegy 16,6 millió euró pluszköltséggel járt a brazil sztár megszerzése.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés