Események | 2021. 10. 10. – 10:46 |
Az ukrán határőrök négy illegális migránst vettek őrizetbe Mezőkaszonynál, akik Pakisztán állampolgárainak vallották magukat. Fotó: Ukrán Állami Határőrszolgálat

Hirdetés

Az ukrán határőrök négy illegális migránst vettek őrizetbe Mezőkaszonynál, akik Pakisztán állampolgárainak vallották magukat.

Tegnap este a munkácsi határőregység kaszonyi egységének határőrei két ismeretlen személyről kapott információt, akik az ukrán-magyar államhatár felé tartottak.

A határőrök azonnal törvénysértők keresésére indultak. Először egy Chevrolet személyautót vettek észre, amelyet egy pakisztáni állampolgár vezetett. Két utasa szintén pakisztáni állampolgár volt. A sofőrt és az utasokat őrizetbe vették.

A határőröknek mindössze 8 percükbe telt, hogy megkeressék a másik két embert, akik korábban elváltak a csoporttól. Négy pakisztáni állampolgár ellen "Ukrajna államhatárának illegális átlépése vagy illegális átlépésének kísérlete" cikkely alapján indítanak eljárást. A sofőr legálisan tartózkodik Ukrajna területén, ezért őt "Személyek illegális szállítása Ukrajna államhatárán keresztül" cikkely alapján vonják felelősségre  - közölte a Ukrán Állami Határőrszolgálat nyugati regionális főosztálya közösségi oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy a tiszaújlaki határőregység katonái illegális migránsokat vettek őrizetbe a Tisza partján. Az őket segítő embercsempészt még keresik.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.