Karpat.in.ua
| 2021. 10. 11. – 18:00 | Ukrajna |
A kormány hamarosan befejezi a többes állampolgárságról szóló törvény tervezetének előkészítését – közölte Jevhen Jenyin helyettes belügyminiszter. Fotó: Internet

Hirdetés

A kormány hamarosan befejezi a többes állampolgárságról szóló törvény tervezetének előkészítését, a szakértők a szövegen ma is folytatják a munkát – közölte Jevhen Jenyin helyettes belügyminiszter hétfőn az rbc.ua hírportálnak nyilatkozva, írja a Karpat.in.ua.

A tárcavezető-helyettes a törvénytervezettel kapcsolatban elmondta: a lényeg, hogy megengedjék a más országok, beleértve a NATO-tagországok állampolgárságával rendelkező etnikai ukránoknak, hogy ne mondjanak le arról, hanem felvehessék a területi származásuk szerinti ukrán állampolgárságot.

„Ukrajna üzleti életébe, kulturális diplomáciájába, politikai folyamataiba történő aktívabb bevonásukról van szó” – mutatott rá.

Jenyin elmondása szerint problémát okoz, hogy Ukrajnát agresszió éri Oroszország részéről, és más szomszédos országok esetében is barátságtalan politika tapasztalható, ezért a törvénybe bizonyos biztonsági intézkedéseket is be kell építeni.

„Biztos vagyok abban, hogy már a közeljövőben befejeződik az előkészítés folyamata kormányszinten.

A továbbiak már a parlamentre tartoznak, aktívan fogjuk támogatni ezt a törvénytervezetet” – hangsúlyozta a belügyminiszter-helyettes.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés