Politika | 2021. 10. 11. – 16:00 |
Dmitrij Medvegyev, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács helyettes elnöke szerint az ukránok tudatlanok és kötelességszegők. Fotó: Internet

Hirdetés

Értelmetlennek nevezte az érintkezést Ukrajna vezetésével Dmitrij Medvegyev, az orosz Nemzetbiztonsági Tanács helyettes elnöke egy lapinterjúban, mert szerinte az ukránok tudatlanok és kötelességszegők – adta hírül az rbc.ua hírportál hétfőn a Kommerszant című orosz hetilapra hivatkozva, közli a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Medvegyev a kiadványnak nyilatkozva elmondta, hogy „Zelenszkij kénytelen vég nélkül manőverezni a különböző erők – a radikális nacionalisták, a lakosság muzulmán része, az apolitikus és mérsékelt ukránok, az ukránok és más nemzetiségek – között.”

Úgy vélte, az ukrán elnök nincs könnyű helyzetben.

Moszkva és Kijev kapcsolatairól szólva az orosz politikus kifejtette, hogy egyenesen káros az érintkezés Ukrajna jelenlegi vezetőivel.

„Állandóan változtatják az álláspontjukat a tengeren túli gazdáik kedvében járva és a politikai széljárásnak megfelelően. Igen, a politikában lehetségesek kompromisszumok, néha el lehet térni a kijelölt irányvonaltól, de nem olyan mértékben, hogy az egyeztetett megközelítés homlokenegyest módosul” – mutatott rá.

Megjegyezte, az ukránok az oroszoknak és partnereiknek

„szünet nélkül hazudnak és nem tartják be az elfogadott döntéseket, vagyis teljességgel értelmetlen tárgyalmi velük”.

Medvegyev szerint meg kell várni, amíg Ukrajnában „beszámítható vezetés” lesz, amely nem a háború határát súroló konfliktusra fog összpontosítani Oroszággal kapcsolatban.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.