Mozaik | 2021. 10. 11. – 13:00 |
Egy F-2 típusú japán vadászbombázó repülés közben elvesztette mintegy kilencven kilogrammos pilótafülke-tetőjét. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy F-2 típusú japán vadászbombázó repülés közben elvesztette mintegy kilencven kilogrammos pilótafülke-tetőjét, de az incidensben senkinek sem esett baja, és más károk sem keletkeztek - közölte hétfőn a védelmi minisztérium.

Az önvédelmi erők légierejének gépéről Japán délnyugati hegyvidéki területe felett vált le a kabintető, a gép ekkor légtérsértési befogó repülésen volt. Közepes magasságban történt, és ezután semmi sem védte a pilótát a szembeáramló levegőtől - írja az MTI.

Ennek ellenére sikerült biztonságban letennie a vadászbombázót azon a támaszponton, ahol állomásozik, 

a missziót pedig egy másik F-2-es folytatta helyette.

Fukuoka prefektúrában keresik a levált szerkezetet, amely mintegy másfél méter hosszú, kilencven centi magas, nyolcvan centi széles és mintegy kilencven kilót nyom. 

A légierő átvizsgálja az összes gépet, és tisztázza, hogy más F-2-esekről is leváltak-e különféle gépdarabok.

A Kyodo japán hírügynökség által idézett repülési szakértő, Aoki Jositomo azt mondta, a kabintetők elvesztése ritkán fordul elő, és általában kilazult vagy hibás alkatrészek okozzák, de ez nem befolyásolja a gép repülési funkcióit.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.