Politika | 2021. 10. 11. – 10:00 |
A jelenlegi gázmegállapodások európai normákon alapulnak, és ugyanilyen kell, hogy legyen az Oroszországgal kötött új szerződés is - jegyezte meg Olga Sztefanisina. Fotó: Internet

Hirdetés

A jelenlegi gázmegállapodások európai normákon alapulnak, és ugyanilyen kell, hogy legyen az Oroszországgal kötött új szerződés is - jegyezte meg Olga Sztefanisina.

Ukrajnának elegendő gázkészlete van a fűtési szezon lebonyolításához.

Szükséges lesz azonban Oroszországgal megvitatni a gázszállításról szóló következő szerződést, de az európai szabályok alapján - nyilatkozta Olga Sztefanisina, az európai és az euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettes a Szabadság Rádiónak adott interjújában október 10-én, vasárnap, írja a Korrespondent.net.

"Rendesen átvészeljük az őszi-téli időszakot. Mi, mint európai ország, amely az európai szabványoknak megfelelően működik, elegendő gázkészlettel rendelkezünk tárolóinkban" - biztosított Sztefanisina.

Az Oroszországgal folytatott gázügyi tárgyalások szükségességével kapcsolatban megjegyezte,

hogy a jelenlegi megállapodások az európai normákon alapulnak, és ugyanilyen lesz az új szerződés is.

"Az Orosz Föderációval kötött jelenlegi megállapodás is az európai normákon alapul. Ezért mindenképpen meg kell állapodnunk, mert beszélnünk kell a következő szerződésről, a gázszállítás megőrzéséről, de kizárólag az európai szabályok alapján" - összegezte a miniszterelnök-helyettes.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.