Események | 2021. 10. 12. – 11:48 |
Többek között egy 30 éves csernyivci illetőségű férfi 120 doboz olasz gyártmányú Pitánium szarvasgomba mártást akart az országba csempészni. Fotó: a Kárpátaljai Határőrség Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Kárpátalján a határőrök két csempészkísérletet akadályoztak meg.

Az első esetben egy 46 éves bukovinai férfi bukott le, aki SETRA márkájú busszal Olaszországból a csapi határon keresztül tartott hazafelé.

A férfi csak használt árut jelentett be.

A kárpátaljai vámosok azonban az alapos ellenőrzés során márkás tárgyakkal teli bőröndöket találtak. Többek között Olaszországban gyártott márkás női felsőruházatot és cipőt találtak. A csempészett áruk értéke jelentősen meghaladta a vámjogszabályok által megengedett összeget.

Az előzetes becslések szerint a csempészáru több mint 160 ezer hrivnyába került.

Egy másik esetben egy 30 éves csernyivci illetőségű férfi SETRA személybusszal érkezett Olaszországból, és úgy döntött, hogy az ukrán-magyar határon lévő vámáru-nyilatkozatban nem tüntet fel 120 doboz olasz gyártmányú Pitánium szarvasgomba mártást (össztömege 60 kg).

Ennek a be nem jelentett ínyenc finomságnak a becsült költsége 48 000 hrivnya.

Ezért mindkét esetben jegyzőkönyvet készítettek a járművezetők ellen, s elkobozták az árut - olvasható a Kárpátaljai Határőrség Facebook-oldalán.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.