Közélet | 2021. 10. 12. – 08:39 |
Ukrajnában megtiltották az agresszor országban gyártott autók vámkezelését. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában egyszerűsíthetik a külföldi rendszámú autók vámolását; A karantén szigorítását tervezik Ukrajnában; Ljasko: Az ukrajnai alacsony oltakozásért Oroszország a felelős; Az adósokra már az utakon is vadásznak Ukrajnában; Képviselőtársa halálának örvendezett az interneten a szegényeket sterilizálni kívánó Hanna Tretyakova. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. október 11-én.

Ukrajnában egyszerűsíthetik a külföldi rendszámú autók vámolását

Az európai nyilvántartásba vett autók vámkezelésére vonatkozó türelmi időt már nem hosszabbítják meg. A törvényhozók azonban megváltoztathatják eljárását - nyilatkozta Nina Juzsanyina, az ukrán Legfelső Tanács pénzügyi, adó- és vámpolitikai bizottságának tagja. Elmondása szerint az autótulajdonosok egy részének problémái vannak az elvámolással. Többek között azoknak, akik az Orosz Föderáció területén keresztül importáltak autókat. Ezt a tényt az agresszor országból származó importnak tekintik.

A karantén szigorítását tervezik Ukrajnában

A tervek szerint az oltatlan személyek nem használhatnák a tömegközlekedési eszközöket. Az Ukrajnában kialakult karantén helyzetet Volodimir Zelenszkij elnök részvételével tartott találkozón vitatták meg. A változtatások között felmerült, hogy a vendéglátó létesítményeket és a vonatokat és buszokat csak oltási igazolással lehessen igénybe venni. A tanácskozás résztvevői hangsúlyozták, hogy a teljes lezárás elkerülésének egyetlen módja Ukrajnában, az oltás.

Ljasko: Az ukrajnai alacsony oltakozásért Oroszország a felelős

Az orosz propaganda hamis információkat terjeszt Ukrajna területén, ezért az oltakozási arány nem olyan magas, mint más európai államokban - közölte Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter. A felnőtt lakosság körülbelül 20%-át oltották be legalább egy adaggal. Ukrajnában összesen több mint 13 millió védőoltást adtak be. Ebből 7,5 millió ember kapott egy védőoltást, további 6 millió pedig mindkét védőoltást megkapta. Az Egészségügyi Minisztérium azt tervezi, hogy ez év végéig a felnőtt lakosság 70%-át beoltják.

Az adósokra már az utakon is vadásznak Ukrajnában

Ukrajna öt megyéjében megállítva az autókat, arra kényszerítették az adósokat, hogy fizessenek közvetlenül az utakon. Andrij Gajcsenko, ukrán igazságügyi miniszterhelyettes Facebook-bejegyzésében közölte, hogy az Állami Végrehajtó Szolgálat (ГИС) és a Belügyminisztérium bírósági ítélet alapján immár követelheti a gépkocsivezetőktől a tartásdíjat, kommunális és egyéb tartozások kifizetését. A bejegyzésben nem pontosította, hogy mely megyékről van szó.

Képviselőtársa halálának örvendezett az interneten a szegényeket sterilizálni kívánó Hanna Tretyakova

Botrány tört ki pénteken a Legfelső Tanácsban, miután röviddel Anton Poljakov képviselő halálának bejelentését követően a provokatív kijelentéseiről ismert Hanna Tretyakova a Nép Szolgája (NSZ) kormányzó párt Facebook-os frakciócsoportjában azt írta: „egy ellenséggel kevesebb”. A jelentés szerint Ihor Palicja, a Za Majbutnye képviselőcsoport tagja a parlamenti pulpitusról ítélte el Tretyakova viselkedését, követelve Ruszlan Sztefancsuk házelnöktől, hogy intézkedjen az alantas képviselői megnyilvánulás ügyében.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.