Mozaik | 2021. 10. 12. – 14:00 |
Egyre nagyobbak és bátrabbak a patkányok Nagy-Britanniában, a rágcsálók a vécén felúszva jutnak be a lakásokba. Fotó: Internet

Hirdetés

Egyre nagyobbak és bátrabbak a patkányok Nagy-Britanniában, a rágcsálók a vécén felúszva jutnak be a lakásokba - ezt állítja egy kártevőirtással foglalkozó cég vezetője.

Egy másik szakértő szerint viszont ez nem túl valószínű - írja az Origo.

Komoly vita alakult ki a szakértők között az Egyesült Királyságban arról, hogy a patkányok fel tudnak-e úszni a vécéken keresztül, így bejutva a lakásokba - írja a Daily Star. A cikkben idézik Andrew Dellbridge-t, az Ace Pest Control nevű kértevőírtó cég vezetőjét,

aki szerint "egyre nagyobbak és bátrabbak" a patkányok.

Dellbridge azt mondta, hogy az egyik ügyfele sokkot kapott, amikor egy csobbanást hallott, majd egy óriási rágcsálót talált a vécéjében. 

A szakértő korábban a The Guardinnek arról beszélt, hogy a lezárások alatt, amikor kevesebb volt a szemét az utcákon, akkor a rágcsálók az üres irodaházak mosdóin keresztül jutottak be az épületekbe táplálékot keresve.

A patkányok kiváló úszok és akár három percig is képesek visszatartani a lélegzetüket  – mondta akkor Dellbridge a lapnak.

Nick Atkinson, az Alpha Pest Control munkatársa ugyanakkor a WalesOnline-nak azt mondta, nem tartja valószínűnek, hogy patkányok a vécékagylón keresztül jussanak be a lakásokba, mert azokat az emberek rendszeresen lehúzzák, és az ülőkéket is általában zárva tartják.

Ezt persze a patkányok fel tudják emelni, de Atkinson szerint ezt elkerülhető, ha valamilyen súlyt raknak az ülőkére.

"23 éve dolgozom ebben a szakmában és eddig csak egyszer láttam arra példát, hogy egy patkány a vécén keresztül jutott be valahova  – mondta Nick Atkinson.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.