Közélet | 2021. 10. 13. – 09:30 |
A nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Fotó: Internet

Hirdetés

Beregszászban egy nő kiugrott egy lakóház ötödik emeletéről; Ukrajnában csak oltási igazolással szállhatunk tömegközlekedésre; Egy nagy közösség vidám ünnepe - Szüreti bál a nagycsaládosoknál; Csempészkísérletet akadályoztak meg Kárpátalján. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. október 12-én.

Beregszászban egy nő kiugrott egy lakóház ötödik emeletéről

Beregszászban október 10-én öngyilkos lett egy nő. Amint azt a Mukachevo.net hírportál a saját rendőrségi forrásaiból megtudta, egy 1969-es születésű nő leugrott az egyik lakóház ötödik emeletéről. A nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A rendőrség öngyilkosságra gyanakodik, de ezt a verziót még vizsgálják.

Ukrajnában csak oltási igazolással szállhatunk tömegközlekedésre

Ukrajnában a karantén ideje alatt a megyék közötti tömegközlekedési eszközökön csak oltási igazolással vagy PCR teszttel lehet tartózkodni. Az ukrán Miniszteri Kabinet új szabályokat hagyott jóvá a személyszállításra a karantén időszakában. Ezt október 11-én, hétfőn jelentette be az Egészségügyi Minisztérium sajtószolgálata. Az új szabályok vonatkoznak mind a rendszeres, mind a nem menetrend szerinti személyforgalomra. Itt a buszjáratokról, a megyék közötti légi és vasúti közlekedésről van szó.

Egy nagy közösség vidám ünnepe - Szüreti bál a nagycsaládosoknál

A kárpátaljai nagycsaládosok számtalanszor bebizonyították, hogy közel tíz esztendővel ezelőtt egy értékalapú és számos közösségi élményt nyújtó egyesületet sikerült létrehozniuk. Újabb programjuk is ezt bizonyította, amikor is szüreti bálra invitálták a tagcsaládokat.  A Makkosjánosiban megtartott jó hangulatú rendezvényen bejelentették, hogy olyan sokan jelentkeztek erre a hagyományápoló együttlétre, hogy annak lebonyolítását célszerűvé vált két menetben megrendezni.

Csempészkísérletet akadályoztak meg Kárpátalján

Kárpátalján a határőrök két csempészkísérletet akadályoztak meg. Az első esetben egy 46 éves bukovinai férfi bukott le, aki SETRA márkájú busszal Olaszországból a csapi határon keresztül tartott hazafelé. A férfi csak használt árut jelentett be. A kárpátaljai vámosok azonban az alapos ellenőrzés során márkás tárgyakkal teli bőröndöket találtak. Többek között Olaszországban gyártott márkás női felsőruházatot és cipőt találtak. Egy másik esetben egy 30 éves csernyivci illetőségű férfi SETRA személybusszal érkezett Olaszországból, és úgy döntött, hogy az ukrán-magyar határon lévő vámáru-nyilatkozatban nem tüntet fel 120 doboz olasz gyártmányú Pitánium szarvasgomba mártást (össztömege 60 kg).

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.